Fethullah Gülen’in eserleri Sydney’in en büyük kitap fuarında

Fethullah Gülen’in eserleri Sydney’in en büyük kitap fuarında

Avustralya’da Sydney kentinin en büyük kitap fuarında, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kitapları okurla buluştu.

Sydney Olympic Park’taki 5 Nolu sergi salonunda açılan Book Expo Australia adlı fuarda, Hocaefendi’nin kaleme aldığı 70’e yakın eserin İngilizceleri yer aldı.

17-18 Ekim tarihlerinde açık kalan fuara Hocaefendi’nin eserlerinin yanı sıra, çok sayıda yayınevine ait kitapların satışını yapan Light Bookstore da katıldı.

Fuara ilk defa katıldıklarını ve Hocaefendi’nin İngilizceye tercüme edilen eserlerini getirdiklerini ifade eden Light Bookstore Müdürü Samet Kayacık, açtıkları standa gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirtti. Sydney’de ilk kez Hocaefendi’nin kitaplarıyla fuara katıldıklarını kaydeden Kayacık, en büyük stantlardan birinin Light Bookstore’a ait olduğunu söyledi.

100’den fazla yayınevinin katıldığı kitap fuarını ziyaret eden okuyucular, iki gün boyunca yeni kitapları görme, yazarlarla tanışma ve çeşitli etkinlikleri izleme imkanını elde etti.

“HOCAEFENDİ, ESERLERİYLE TÜM İNSANLIĞA HİTAP EDİYOR”

Light Bookstore standında ziyaretçilerin sorularını cevaplandıran İslami Bilimler ve Araştırmalar Akademisi (ISRA) Öğretim Üyesi Dr. Recep Doğan, Hocaefendi’yi yakından tanıyan biri olarak eserlerini tanıtmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade etti.

Doğan, “Hocaefendi, özellikle günümüze ait meselelere ve bazı yanlış anlamalara karşı, konuları Kur’an ve Sünnet temelinde açıklıyor. Aynı zamanda eğitim alanında başlatmış olduğu hizmetlerle, dünyanın 170 ülkesinde düşüncesini ulaştırmış hoşgörü ve barış timsali bir insanın yazdığı eserleri tanıtmak çok önemli” dedi.

Şimdilerde insanlığın bir arayış içerisinde olduğuna dikkat çeken Doğan, “Bütün kültürler, dinler ve anlayışlar kutsala saygı çerçevesi içerisinde diğer insanlarla diyalog kurabilecek bir anlayışa muhtaç” dedi.

AVUSTRALYALILAR: NİÇİN GÜLEN’İ BİZE TANITMIYORSUNUZ?

Hocaefendi’nin görüşlerinin sadece Müslümanlara değil bütün insanlığa hitap ettiğini aktaran Doğan, “İngilizceye çevrilen eserlerine insanlar hayli ilgi gösteriyor. Sydney’deki fuarda da bunu müşahede ettik” diye konuştu.

Dr. Doğan Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kitaplarını okuyan Avustralyalıların takdirlerini ve hayretlerini ilettiklerini ifade etti. Hocaefendi’nin görüşlerinin Avustralyalı okurlar tarafından büyük ilgiyle karşılandığını belirten Doğan şunları söyledi: “Gülen’in terör ve radikalizm konularındaki görüşleri çok ilgi çekiyor. Bize ‘İlk defa böyle bir anlayışla karşılaşıyoruz. Neden bize bu insanı tanıtmıyorsunuz?’ diyorlar.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.