Dreamworks’un animasyonu ‘Turbo’, Netflix için dizi oluyor

Dreamworks’un animasyonu ‘Turbo’, Netflix için dizi oluyor

DreamWorks Animation gelecek yaz, sezonun animasyon filmlerinden ‘Turbo’ yu temel alan bir çocuk serisini Netflix için hazırlayacak.

Yeni seri ‘Turbo F.A.S.T’, Amerika ile birlikte Netflix’in online üyelik servisi sağladığı 39 ülkede Aralık ayında gösterime girecek. Program, ‘Indianapolis 500 motor yarışlarına katılma’ gibi kendisi için gerçekleşmesi imkansız bir hayale sahip olan animasyon kahramanı Turbo’nun hikayesini devam ettirecek.

DreamWorks Animation başkanı Jeffrey Katzenberg yaptığı açıklamada Netflix’in çocuk izleyiciler arasında en geniş ve hızlı büyüyen kitleye sahip olmasıyla övündüklerini ifade etti. Katzenberg ayrıca Netflix’in House of Cards dizisinin yapımı ile televizyonculuk anlayışına yeni bir model getirdiğini, bu yeni anlayışı birlikte çalışarak çocuk programları için de uyguladıklarını söyledi.

Netflix son zamanlarda rakiplerinden ayrılmak için farklı içerikli orjinal TV yapımlarına yatırım yapmakta. Kevin Spacey’in rol aldığı politik drama serisi House of Cards bu yapımlardan bir tanesi.

Netflix geçtiğimiz ay Walt Disney Co., Disney, Pixar Animasyon Stüdyoları, Marvel Stüdyoları ve Lucas Film ile animasyon filmlerinin ev sürümleri çıkar çıkmaz kullanıcılarına sunmak için bir anlaşma yaptı.

‘Aile dostu’ profilini gün geçtikçe pekiştiren Netflix, geçtiğimiz yıl 2 milyon saatin üzerinde çocuklara yönelik içerik yayınladı. Şirket  ayrıca çocukların daha rahat kullanabilecekleri ve ‘My Little Pony’, ‘Phineas ve Ferb’, ve ‘Sponge Bob’ gibi popüler serileri daha kolay bulabilecekleri yeni bir arayüz de geliştirdi.

Netflix içerik yöneticisi Ted Sarandos, “Aileler Netflix’i çok seviyor. Bu yüzden çocuklar için özel içerikli orjinal seriler üretmek bizden beklenen bir şeydi ve Turbo’yu yeniden yorumlayarak bunu en iyi şekilde yapıyoruz.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.