Deniz paraziti türüne Bob Marley’in adı verildi

Deniz paraziti türüne Bob Marley’in adı verildi

Karayip mercan kayalıklarındaki balıklarda bulunan bir deniz paraziti türüne, Jamaikalı efsanevi reggae yıldızı Bob Marley’in adı verildi. Balıklara yerleşen küçük kan emici parazit, Arkansas Eyalet Üniversitesi’nden deniz biyoloğu Paul Sikkel tarafından ABD’ye bağlı Virgin Adaları’nda 10 yıl kadar önce keşfedildi, ancak bilim dünyasına yeni tanıtıldı.
       
Sikkel, deniz parazitine ”Gnathia marleyi” adını, ünlü sanatçıya olan ”saygısı ve hayranlığı” nedeniyle verdiğini belirtti.
        
ABD’de bilim ve mühendislik sahalarında faaliyet gösteren hükümete bağlı bir kuruluş olan National Science Foundation’ın açıklamasında, sözkonusu parazitin, genellikle mercan kayalıklarında bulunan, gnattidler parazit ailesine mensup yeni bir tür olduğu kaydedildi.
        
Açıklamada Karayip Denizi’ndeki sığ kayalıklarda yaşayan bazı balıklarda rastlanan bu aileden parazitlerin ekolojik olarak karadaki kan emici kenelerle benzerlik gösterdiği bildirildi.
        
Ünlü şarkıcı Beyonce ile ABD’deki tanınmış komedyen Stephen Colbert gibi ünlülerin adları daha önce de yeni bulunan bazı böcek türlerine verilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.