Del Toro: Başarısızlığı unut, mücadeleye devam et

Del Toro: Başarısızlığı unut, mücadeleye devam et

62. San Sebastian Film Festivali’nde Benicio Del Toro ise Denzel Washinton’un ardından bu yıl festivalin ikinci onur ödülünü aldı.

Ödülü takdim eden Kübalı aktör Jorge Perrugorria, “İnanılmaz bir yetenek, gerçek bir kamera canavarı! Oyunculuk bir isyan şeklidir ve Del Toro da kuralların dışına çıkarak sinema tarihine maloldu” dedi. Del Toro ise yıllar önce San Sebastian’da gördüğü bir balıkçı fotoğrafıyla oyunculuk başarısını mütevazi bir edayla özetledi: “Balıkçı çok çabalamaktan ve çalışmaktan paramparça ve yorgun görünüyordu. Bu ödül de sanırım bana çabalarımdan ötürü verildi, minnettarım!”

Sahnede epey duygusal görünen ünlü aktör ödülünü alırken “Festivalin bana verdiği bu büyük onuru doğduğum, ilk kez sinemaya gittiğim, oynamayı, paylaşmayı, gülmeyi, kendime ve başkalarına saygı göstermeyi, sevmeyi, düş kurmayı ve asla inancımızı kaybetmememiz gerektiğini öğrendiğim memleketim Puerto Rico’ya adıyorum” dedi. “Yaşasın sinema ve sinema tarihi!” diyerek haykıran Del Toro sahneden inerken büyük alkış aldı.

Öncesinde kendimize zor yer bulduğumuz tıklım tıklım kalabalık basın toplantısında ise mevzu “Escobar” filmindeki rolü üzerinde yoğunlaştı. Kolombiyalı uyuşturucu kartelinin önemli ismi Pablo Escobar’ı oynayan aktör, “Kimilerine göre bir nevi Robin Hood oldu, kimilerine göre bir canavardı. Role hazırlanırken çok araştırdım ve hakkında öğrenilecek ne varsa öğrendim, yol açtığı acıları anlamaya çalıştım” diyen Del Toro sonuçta bir oyuncu olduğunu ve çekimlere başladıktan sonra sadece rolüne odaklandığını söyledi ve ekledi: “Sadece oyuncuyum ve oynarım. Her karakter beni benden alır ama karaktere bürünmeyi yani eve iş götürmeyi sevmem. Escobar’ı oynarken de iyi ve kötü yönleriyle bir insanı yansıtmaya çalıştım”.

Bu güne kadar onu en çok zorlayan rolün “Che” olduğunu söyleyen aktör, “Büyük bir sorumluluk hissettim ve layıkıyla yapabilmek için ömründen birkaç yıl eksilttim” dedi.

Steven Soderberg’ün yönettiği dört saatlik “Che” filmi dünya prömiyerini 2005’te Cannes’da yapmış, film arası verilmediği festivalin kuralları bir kezliğine delinerek aç ve yorgun gazetecilere ‘dayanışma adına’ su ve sandviç dağıtılmıştı. Escobar’la tanışarak başını belaya sokan genç Kanadalı rolünde ise “Hunger Games”in yıldızı Josh Hutcherson var.

Mevzu dön dolaş Hollywood’a gelince Oscarlı aktör Benicio Del Toro dertlendi ama yine de gerçekçi yorumlar yaptı: “Oyunculuk çok zor iş zaten. O kadar çok reddedilirsiniz ki kendinize güveniniz paramparça olabilir. Tam ‘başardım’ derken yolda kalırsınız. Yani hayatta kalmak için balık hafızası gerek, hemen unutup mücadeleye devam etmeniz gerekir”.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.