Deadpool’un umudu ABD’de

Deadpool’un umudu ABD’de

Marvel’ın en bilinen çizgi romanlarından Deadpool’un filmi gösterime girmeden tartışmaları beraberinde getirdi.

Deadpool esasında DC’nin Deathstroke isimli süper kahramınından esinlenilmiş bir karakter. Gözlerini Örümcek Adam’dan güçlerinin bir kısmını ise Wolverin’den almış. Bu açıdan bakınca çok da orjinal değildir ancak tüm çizgi roman dünyası içinde üçüncü duvarı yıkıp okuruyla konuşan ve bu sayede oldukça beğenilen bir karakter olmuştur.

Ryan Reynolds’un Deadpool’u oynayacağı filmde çizgi romandaki gibi yetişkinlere yönelik şiddettin ve argo sözcüklerin bolca geçeceği biliniyor. Hatta bu yüzden filme ABD’de 17 yaş sınırlandırılması da getirildi. Ancak filmin yapım şirketi Fox bunu göze almış gibi. Ayrıca filmi çizgi roman uyarlamalarının en fazla izlendiği yaz aylarında değil de 14 Şubat’tan hemen önceye gösterime sokulması ayrı bir risk gibi görünüyordu.

Ne var ki son yapılan araştırmalara göre 14 Şubat öncesi ABD’de hem erkeklerin hem de kadınların en çok izlemek istediği film olarak Deadpool’un adı öne çıkıyor. Hatta ilk hafta için 60 milyon dolarlık bir öngörü var.

Bir karşılaştırma yapmak gerekirse, aynı tarihte gösterime girecek olan Ben Stiller’ın başrolünde olduğu Zoolender 2 filmi için bu öngörü 20 milyon dolar.

Deadpoolile ilgili son haber ise Çin’de yasaklanmış olması. ABD’nin kendi ülkesinden sonra en fazla gelir elde ettiği pazar olan Çin’den gelen bu haber, filmin dünya hasılatına yansıyacak gibi. Fakat yapımcıların öncelikle Amerikan pazarını hedef aldıkları ve bu konuda da yapılan reklamların işe yaradığı görünüyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.