De Niro’nun karanlık yüzü

De Niro’nun karanlık yüzü

Robert De Niro beyazperdede canlandırdığı karakterlere gerçekte de tamamen uyan çok az aktörden biri. Taxi Driver’da oynamadan önce de bir New York taksicisi olan De Niro, kendisiyle ilgili bir gizem bırakıyor.

Yıldız, özel hayatındaki gizemliliğiyle de öyle nam salmış ki yardımcı oyuncuları bile onun nasıl biri olduğuyla ilgili bir fikre sahip olmadıklarını kabul ediyor. Şimdiyse De Niro’nun obsesif gizeminin doğal utangaçlığından çok daha fazlasını örttüğünü iddia eden kapsamlı bir biyografisi yayınlandı.

Ününün zirvelerindeyken hayatı, uyuşturucu bağımlılığına ve komedyen John Belushi ile trajik sonuçlar doğuracak bir arkadaşlığa doğru kaymaya başladı.

Shawn Levy yazdığı In De Niro: A Life kitabı için iki kere ünlü oyuncuyla görüşmek istemiş ancak kabul edilmemiş. O da De Niro’yu tanıyan yakınları ve akrabalarıyla görüşmeler yapmış.

Levy, De Niro’nun etkileyici performanslarına özense de aktörün hassas, çabuk öfkelenen ve her şeyden çok kariyerine odaklanmış biri olduğunu kabul ediyor.

Sosyal olarak soğuk nevalenin biriydi. Aktrist Diahnne Abbott ile olan ilk evliliği 1979’da ayrılıkla sonuçlandığında açıkça şöhret baskısı nedeniyle suçlandı. Ancak Levy’e göre sonrasında “tek bir amacı olan” bekar hayatı yaşamaya başladı.

Levy’e göre, De Niro asla açığa çıkmasını istemediği bir şekilde yaşamaya başladığı için şöhret hoşnutsuzu birine dönüşmeye başladı.

New York’un Greenwich köyünde bohem bir ortamda büyüyen De Niro’nun 60’lı yılların hippi uyuşturucu kültürüne harcayacak zamanı hiç olmamıştı. Ancak sonraki 10 yıl içinde o da diğer Hollywood yıldızları gibi uyuşturucu düşkünü biri haline geldi.

Levy’e göre uyuşturucu bağımlılığı komedyen oyuncu John Belushi ile olan arkadaşlığından geliyordu.  Şubat 1982’de iki aktör de Los Angeles’daki Chateau Marmont otelde kalırken Belushi’nin uyuşturucu tutkusu eroin çekmeye varmıştı. Sabah 3’te Robin Williams’la birlikte geçirilen bir taşkınlık gecesinde De Niro otelin arazisi içinde bulunan Belushi’nin bungalovuna çıkageldi.

Levy’nin iddiasına göre orada “içeriye girdi, masadaki uyuşturucudan biraz içip yeniden çıktı”. Belushi ile bir iki kelime konuşmuştu. Ertesi gün otel müdürü De Niro’ya Belushi’nin yanlışlıkla alınan aşırı dozdan öldüğünü söylediğinde De Niro ağladı.

Levy’e göre Belushi bir sonraki filminde bir rock star’ı canlandıracaktı ve De Niro’nun kendini role batırmak tekniğini taklit etmeyi planlıyordu. Bu teknik de Belushi’nin kendisine gerçekten eroin enjekte etmesini gerektiriyordu.

Belushi’nin ölümünden sonra Richard Bear adlı bir ortak arkadaşları De Niro’ya ikisinin bu fikri tartıştıklarını günler önce duyduğunu hatırlattı.

Araştırmacılar daha sonra ölüm nedeninin Belushi’nin kadın bir arkadaşı tarafından hazırlanan eroin ile kokainin ölümcül bir karışımı olan speedball’dan aldığını ortaya çıkardılar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.