Cruz ve Bardem Hollywood’un kara listesinde

Cruz ve Bardem Hollywood’un kara listesinde

İsrail’in Gazze operasyonu için “soykırım” tanımlaması yapan Penelope Cruz ile Javier Bardem’i “kara günler” bekleniyor. Hollywood kulislerinde, Oscarlı oyuncuların kara listeye alındığı konuşuluyor.

İspanya sanat çevreleri, İsrail’in Gazze operasyonunu kınayan bir açık mektup yayımlamış ve “soykırıma sessiz kalan” AB ülkelerini ve özellikle İspanya’yı eleştirmişti. Pedro Almodovar, Bardem ve Cruz’un başı çektiği açık mektubun ses getirmesi üzerine, İspanya hükumeti İsrail’e yönelik silah ihracat izinlerini Ağustos ayı boyunca askıya almıştı.

“Soykırım” mektubunun faturası ise Oscarlı oyuncular Penelope Cruz ile Javier Bardem’e kesildi. Kulislerde Cruz ile Bardem’in kara listeye alındığı, artık “büyük roller kapmalarının imkânsız olduğu” konuşuluyor.

Cruz ile Bardem’e, beklendiği üzere Hollywood’dan açıkça sert bir tepki gelmedi. Gazze konusunda ağırlıklı olarak sessiz kalmayı seçen Hollywood yöneticileri, oyuncular hakkında da açıklama yapmaktan kaçındı. Ne ki, yönetici kadroların bu sessizliği durumun çok daha vahim olduğu yönünde değerlendiriliyor. İddialara göre; Cruz ile Bardem’in hâlihazırda anlaşma imzaladığı filmlerde bir değişiklik olmayacak ama yeni film anlaşmaları için stüdyoların listelerinden çıkarılacaklar. Oyunculara yapılacak “göstermelik teklifler” ise sadece çelimsiz yan rolleri içerecek.

Penelope Cruz’un 2014 için Ma ma, 2015 içinse Grimsby ve La reina de Espana filmleriyle anlaşması bulunuyor. Javier Bardem’in de 2014 için Automato, 2015 içinse The Gunman ve The Last Face filmleriyle anlaşmaları bulunuyor.

Penelope Cruz ile Javier Bardem, “soykırım” çıkışının ardından medyada eleştirilerin hedefi olmuştu. Angelina Jolie’nin aktör babası Jon Voight, ikiliyi “cahil” olarak nitelendirmiş, Relativity Media’nın CEO’su da oyuncuları anti- Semitist olmakla suçlamıştı. ABD’de yayın yapan Fox kanalındaki The Five programı da Cruz’u “Haftanın Salağı” seçmişti. Bardem, tepkiler üzerine “İsrail ordusunu eleştirirken, İsrail halkına ve can kayıplarına büyük saygı duyuyorum” demişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.