Cohen’den son söyleşi sürprizi

Cohen’den son söyleşi sürprizi

Hayranları Leonard Cohen’in yeni albümünü beklerken The New Yorker, bir animasyon video ile Cohen’in son röportajını yayımladı.

Kültür Servisi‘nin aktardığına göre, Cohen, The New Yorker’a verdiği röportajda şöyle demişti:

“Albüm çalışmalarına başladığımızda, albümü tamamlayabilecekmişim gibi gelmiyordu. İçimden belki şansım yaver giderse albümü tamamlayabilirim albümü diyordum ama açıkçası umudumu spiritüel şeylere bağlayacak kadar cesur ve gözü kara değildim. Sonuna kadar çalışmam, işime sımsıkı sarılmam şarttı. Her şeye rağmen ‘You Want In Darker’ albümünü çıkardım. Artık ölmeye hazırım. Umarım ölmek çok da acı verici bir şey değildir.”

2016 yılında hayatını kaybeden müzik dünyasının şarkıcı/söz yazarı başlığının en önemli isimlerinden Leonard Cohen’in son albümlerinde kullanmadığı kayıtlardan oluşan “Thanks for the Dance” albümü 22 Kasım’da yayımlanacak. Leonard Cohen’in oğlu Adam Cohen’in prodüksiyon kısmını üstlendiği albüm, Damien Rice, Leslie Feist, Richard Reed Parry, Beck, Bryce Dessner, Javier Mas gibi isimleri bir araya getiriyor.

Albümden şimdiye kadar yayımlanan şarkılardan “The Goal”, daha önce Cohen’in sevgilisi Anjani Thomas tarafından notalara dökülmüştü. Yeni albümdeki versiyonu ise eskisine oranla biraz farklı: Cohen, fonda “The Goal” şiirini okuyor.