Cobain belgeseline eleştirmenlerden övgü

Cobain belgeseline eleştirmenlerden övgü

Nirvana grubunun solisti Kurt Cobain’in başta eşi Courtney Love olmak üzere tüm aile fertleri tarafından onaylanan ilk belgeseli olma özelliğini taşıyan Cobain: Montage of Heck adlı yapım, müzisyen hakkında yeni bilgileri ve görüntüleri ortaya çıkardı.

Sundance Film Festivali’nde ilk kez gösterilen ve eleştirmenler tarafından övgülere boğulan belgeselin yönetmeni Brett Morgen, Cobain’in kısacık ömrü boyunca büyük mücadele verdiği uyuşturucu bağımlılığı hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

Cobain’i ilk kez uyuşturucuyla tanıştıran ve onun madde bağımlısı olmasına önayak olan müzisyenin eşi Courtney Love’ı bir nevi aklayan Morgen şu ifadeleri kullandı:“Kurt’ü uyuşturucuya başlatan kişi Courtney falan değildi, Kurt zaten ergenlik dönemlerinde uyuşturucuya başlamıştı.”

Yönetmen ayrıca Cobain’in intiharının kimi çevrelerce nedeni olarak gösterilen “ünlü olmaya dayanamadığı” gerekçesini saçma bulduğunu da sözlerine ekledi.

Belgeselde şu ana dek Cobain hakkında görülmemiş pek çok görüntü kaydı da yer alıyor. Bunun sebebiyse; belgeselin yapımcıları arasında bulunan Cobain’in kızı ve karısı Courtney Love.

Görüntülerden birinde Cobain kızı Frances Bean Cobain’e banyo yaptırıyor ve onları çeken kameraya bakıp “Şu an gerçekten mutluyum” diyor. Ünlü müzisyenin kızı babasını kaybettiğinde yalnızca 19 aylıktı. Bir diğer çarpıcı görüntü, Cobain ve Courtney Love’ın evinde geçiyor. İkilinin sık sık güldüğü görülen görüntülerde, Love’ın o dönem “ABD’nin en çok nefret edilen kadını” olarak seçilmesi üzerine birbirleriyle kafa buldukları görülüyor.

Belgesele röportajlarıyla katkı sağlayanlar arasında ünlü müzisyenin annesi, babası, üvey annesi hatta ilk ciddi kız arkadaşı olarak bilinen Tracy Marander da bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.