Clint Eastwood filmini savundu

Clint Eastwood filmini savundu

Amerikan ordusunda ikinci bir asker tarafından daha onaylanarak sonu ölümle biten en fazla keskin nişancı atışını yapmış olan Chris Kyle’ın yaşam öyküsünün anlatıldığı American Sniper’ın (Keskin Nişancı) yönetmeni Clint Eastwood filmini savundu.

Eastwood, Loyola Marymount Üniversitesi,Sinema TV Bölümünde düzenlenen bir konferansa katıldı.

Obama karşıtlığıyla bilinen Cumhuriyetçi Eastwood, yüksek gişe hasılatı yapan ve Oscar adaylıkları bulunan Keskin Nişancı’nın savaş propagandası yaptığı gerekçesiyle bir kesim tarafından oldukça sert bir biçimde eleştirilmişti.

Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan Eastwood, ne filmin ne de kendisinin savaş yanlısı olduğunu belirtti.

Oscar’lı yönetmen şu ifadeleri kullandı, “ Bu tamamen bireylerin bakış açısıyla ilgili. İddia edilenin aksine Keskin Nişancı’nın verdiği mesaj savaş karşıtlığından başka bir şey değildi. Film Chris’in 4 tur boyunca görev yaptığı savaş bölgelerinde tanık olduğu felaketeri, geride bıraktığı ailesinin ve kendisinin her eve dönüşünde yaşadığı ruhsal çöküntü ve adaptasyon sürecinde yaşadığı ciddi stresi anlatıyor. Biz, Chris’in gerçek hikâyesini anlattık. Keskin nişancı olan ve Amerikan ordusunun tarihine adını altın harflerle yazdıran bir adamın öyküsü başka türlü anlatılamazdı” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.