Broadway’den sokak çocukları için kampanya

Broadway’den sokak çocukları için kampanya

Broadway yıldızları, Manhattan Çocuk Sığınma Evi’nde kalan 350 sokak çocuğu için dayanışma gecesi düzenledi. 70’i aşkın sanatçı, çocukların yaşadığı sıkıntıları anlamak ve empati kurmak için geceyi dışarıda geçirdi ve ünlü Lean On Me adlı ninniyi hep bir ağızdan söyledi.

The Book of Mormon adlı müzikalin, Tony Ödülü’ne aday gösterilen oyuncusu Rory O’Malley, çocuklarla birlikte söylenen ninni için şu sözleri kullandı: “Işıklar kapalıyken pencerenin altında ninniyi söylemeye başladık. Daha sonra ışıklar açıldı ve minik yüzleri pencerelerde görüldü.

O kadar mutlu oldular ki;  hep bir ağızdan şarkı söylemeye başladık.” Müziğin ve sanatın gücünün tarifsiz olduğuna dikkat çeken Rory, “Biz onlar için oradaydık, yalnız olmadıklarını anlamaları için. Hayatım boyunca unutamayacağım bir andı” ifadelerini kullandı.

Kampanyada ayrıca, çocuklar için 177 bin dolarlık bağış da toplandı. Sığınma evinin başkanı Kevin Ryan, dayanışma gecesinin çocukları olumlu yönde düşünmeye de teşvik ettiğini söyledi. Sanatçıların geceyi sokakta geçirmelerine değinen Ryan, “Çocuklar, tanımadıkları halde kendilerine yardım eden ve onlarla dayanışma içinde olan Broadway yıldızlarını görünce, yalnız olmadıklarını anladılar” dedi.

Geceyi sokakta, sığınma evinin önünde geçiren sadece sanatçılar değildi. Broadway halkı da, altına serecek bir karton parçası alıp sokakları doldurdu.

The Lion King, The Book of Mormon ve Les Miserable gibi pek çok ses getiren eserden yıldızların katıldığı gecede, Tony Ödüllü Audra McDonald, 10 bin dolarlık bağışta bulundu.

Sokakta bir gece geçirmenin bile çok zor olduğuna dikkat çeken McDonald, “Biz bir geceyi sokakta geçirdiğimizde zorlandık. Onlar ki, çocuk halleriyle aylarca, belki de yıllarca orada yaşamak zorunda kaldılar. Çocuklar için ufacık da olsa bir şey yapabildiysek, ne mutlu bize” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.