Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışmasına başvurular başladı

Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışmasına başvurular başladı

Boston Türk Belgesel ve Kısa Film yarışmasına başvurular başladı. Yarışmanın direktörü Erkut Gömülü tarafından yapılan açıklamada, Boston Türk Belgesel ve Kısa Film yarışmasına başvuruların başladığı bildirildi.
    
Gömülü tarafından verilen bilgiye göre, Türkiye ve dünyadaki tüm yönetmen ve yapımcılara açık olan ödüllü yarışmaya başvuruda bulunacak filmler için herhangi bir konu kısıtlaması yok, ancak filmlerin festival tarihinden önceki iki yıl içinde çekilmiş ve İngilizce altyazılı olması şartları aranıyor. Belgesel ve Kısa Film yarışmasına başvuru süresi 1 Eylül 2012 tarihinde sona erecek.
        
Erkut Gömülü, yurt dışında bir film yarışması geleneğinin oluşturulmasına ve sürdürülmesine öncülük etmekten büyük bir heyecan duyduklarını ve yarışmanın Türk sinemasının ABD’ye açılan bir penceresi olduğunu vurguladı.
    
Boston’da 2006 yılından beri her yıl düzenlenen Kuzey Amerika’nın ilk ödüllü Türk belgesel ve kısa film yarışmasının jürisinde Harvard Film Arşivi Direktörü Haden Guest, Boston Phoenix gazetesinin film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Küratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimler yer alıyor.
    
Belgesel ve Kısa Film yarışmasının finalist filmleri 29 Kasım – 6 Aralık 2012 tarihleri arasında Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Boston Üniversitesinde seyirciyle buluşacak. Ödül alan filmler 2013’de düzenlenecek 12. Boston Türk Film Festivali programında da gösterilecek.
    
Yarışma ve başvuru hakkında daha fazla bilgiye ”www.tacsne.org” adresinden ulaşılabilir.
        

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.