Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın sonuçları açıklandı

Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın sonuçları açıklandı

Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Jüri üyeliklerini Harvard Film Arşivi direktörü Haden Guest, Phoenix Gazetesi film editörü Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi film küratörü Carter Long gibi alanında uzman isimlerin yaptığı yarışmada, seyirciler de ‘En İyi Belgesel’ ve ‘En İyi Kısa Film’i belirlemek için oy kullandı. Bu yıl yarışma filmleri, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ve Boston Üniversitesi’nin yanı sıra ilk kez Goethe Enstitüsü’nde de gösterildi.


Bu sene yedincisi düzenlenen ve 36 filmin finalist olduğu yarışmada En İyi Kısa Film Ödülü, yönetmenliğini Serhat Karaaslan’ın yaptığı ”Musa” ve yönetmenliğini L. Rezan Yeşilbaş’ın yaptığı ”Sessiz” (Be Deng) adlı kısa filmler arasında paylaşıldı.


En İyi Belgesel Ödülü ise yönetmen Aysun Bademsoy’un ”Namus” (Ehre) adlı belgeseline verildi. Seyirci ödüllerini, belgesel film dalında yönetmen Hüseyin Karabey’in ”Bir Hayatı Masal Gibi Anlatmak” adlı filmi, kısa film dalında yönetmen Koray Sevindi’nin ”Ekmek” adlı filmi aldı.

Yarışmada bu yıl da özel mansiyonlar verildi. Kısa film dalında özel mansiyona değer bulunan filmler Abdurrahman Öner’in ”Buhar” ve M. Cem Öztüfekçi’nin ”Nolya” adlı filmleri oldu.
Belgesel dalında ise Bülent Öztürk’ün ”Beklemek”, Mizgin Müjde Arslan’ın ”Ben Uçtum Sen Kaldın”, Bingöl Elmas’ın ”Evcilik”, Hüseyin Bulut’un ”Rastgele Orsa”, Savaş Karakaş ve Sibel Goloğlu Mesci’nin ”Son Süngerci”, Ebubekir Çetinkaya’nın ”Yuva” adlı filmleri özel mansiyona değer bulundu. Gelecek yılın yarışma başvurularının 1 Şubat 2013’de başlayacağı öğrenildi.


Boston merkezli New England Türk Amerikan Kültür Derneği’nce (TACS-NE) düzenlenen yarışmanın ana sponsorluğunu New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Turkish Cultural Foundation (TCF) ve Türk Hava Yolları yaptı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.