Bir gecede 17 yılı unuttu

Bir gecede 17 yılı unuttu

İngiltere’de yaşayan 39 yaşındaki Naomi Jacobs, 2008’de yaşadığı ve “hayatımın macerası” dediği 8 haftalık hafıza kaybı sürecini kitaplaştırdı.

Bir sabah uyandığında sebepsiz bir şekilde kendisini 15 yaşındaki haliyle hatırlayan ve 32 yaşında olmasına rağmen aradan geçen 17 yıla ait hiçbir şeyi anımsamayan Jacobs, aynaya baktığında da yetişkin halini görünce gözlerine inanamayarak çığlık attığını anlattı. Bir gecede yaşlanmıştı. 11 yaşında bir oğlu vardı ve onu da tanımıyordu.

İçinde bulunduğu evin duvarlarında kucağında bir bebekle çekilmiş fotoğraflarını gördü. Naomi, hâlâ John Major’ı başbakan sanıyor, yıl sonu sınavlarına hazırlanıyor ve Spice Girls’ün hâlâ listelerde fırtına gibi estiğini zannediyordu.

Naomi 15 yaşından sonra yaptığı hiçbir şeyi hatırlamıyordu. Doktorlar Naomi’ye “geçici global amnezi” yani kısa süreli hafıza kaybı teşhisi koydu. Hastalık beynin aşırı stresli bir dönemde duygusal hafızayı kapatıyor. Böylece kişi sadece öğrendiği telefon numarası, araba kullanmak gibi bilgileri hatırlayabiliyor. Hastalığa sahip kişi bir döneme ait hatıralarını geçici olarak unutuyor.

Doktorlar Naomi’ye yavaş yavaş ailesi ve arkadaşlarının yardımıyla unuttuklarını hatırlamaya çalışması gerektiğini söyledi. 8 hafta boyunca hiçbir şey hatırlamayan Naomi, ailesi ve arkadaşlarının yardımıyla unuttuklarını hatırlamaya başladı. Hastalıkla toplam 3 sene mücadele eden Naomi şimdi yaşadığı film gibi dönemi kitaplaştırdı.

Genç kadının yazdığı Forgotton Girl (Unutulan Kız) isimli kitap 23 Nisan’da İngiltere’de piyasaya çıkacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.