Bill Cosby koleksiyonunu Smithsonian’a ödünç verdi

Bill Cosby koleksiyonunu Smithsonian’a ödünç verdi

Cosby Ailesi dizisinin ünlü oyuncusu Bill Cosby, Afro-Amerikan sanat koleksiyonunu Smithsonian Enstitüsü’ne ödünç verecek.

Cosby, oyunculuğu kadar, 40 yıldan fazla bir süredir biriktirdiği Afrika kökenli sanat eserleri koleksiyonuyla da tanınıyor. Ünlü oyuncu ve eşi Camille Cosby bu eserleri Washington’da “Conversations: African and African American Artworks in Dialogue” adı verilen sergide ilk kez sanatseverlerle buluşturacak.

Ulusal Smithsonian Afrika Sanatları Müzesi tarafından duyurulan sergi 9 Kasım’da başlayacak ve 2016’ya kadar açık kalacak. Sergide Cosby’nin koleksiyonunda bulunan ve daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş 300’den fazla tablo, baskı, çizim ve heykel ziyaretçilere sunulacak.

Cosby’nin koleksiyonundakilerin yanı sıra Smithsonian’ın kendi bünyesinde bulunan benzer eserlerin birlikte yer alacağı serginin küratörleri, bu etkinliğin tarih, yaratıcılık, kimlik ve sanatçılık hakkındaki fikirleri keşfetmeye olanak tanıyacağını söyledi.

Koleksiyonda Beauford Delaney, Faith Ringgold, Jacop Lawrence, Augusta Savage ve Henry Ossowa gibi önde gelen Afro-Amerikan sanatçıların eserleri bulunuyor.

Koleksiyonun sahibi Cosby sergi için “İnsanların Afro-Amerikan sanatında nelerin var olduğunu görmeleri ve uzun süre sessizliğe gömülen hatta kimisi artık hiç konuşamayacak olan sanatçıların sesi olması açısından önemli” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.