Ben Affleck’ten PBS’e sansür ricası

Ben Affleck’ten PBS’e sansür ricası

Hollywood yıldızı Ben Affleck kendi hayatının konu olduğu programda geçmişinde atalarının köle sahibi olduğu kısmının çıkarılmasını talep etti.

Amerika’da bulunan en ünlü kanallardan biri olan Public Broadcasting System’ın (PBS) hazırladığı ünlülerin hayat ağaçlarını anlatan programda ünlü yıldızın isteği üzerine hayatındaki o kısmın çıkarılmasını karar aldı. 

Bu mail geçtiğimiz günlerde Wikileaks sitesinin Sony’nin hacklenmesinin ardından ele geçirilen bütün bilgileri açıklamasıyla ortaya çıktı. Wikileaks’in yayınladığı belgeler arasında Ben Affleck’in bu ricasını ilettiği email de bulunuyor.

Aynı zamanda Harvard Üniversitesinde bilim adamı olan program yapımcısı Henry Louis Gates, Affleck’in geçmişindeki bu kısmı sansüre uğratmayacaklarını belirtti. Gates programda bu konunun üstünü kapatmanın tam aksine Affleck’in köle sahibi olan atalarının olduğu kısmı özellikle ortaya çıkarmayı tercih etti.

Olayla ilgili açıklama yapan Affleck, bir televizyon programında geçmişte köle sahibi olan atalarının konu edilmesini istemediğini, bunun kendisi için utanç verici olduğunu ancak bu olayların en azından ülkesinin tarihinin tekrar konuşulmaya başlanmasına vesile olduğu için ise mutlu olduğunu  belirtti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.