Batılı Aydınların Gözünden Hizmet Hareketi

Batılı Aydınların Gözünden Hizmet Hareketi

Irmak TV’de bu hafta yayınlanmaya başlayan yeni programı Fikir Atlası, Fethullah Gülen ve Hizmet Hareketi’nin batıdaki yansımalarını yine batılı aydınların gözünden ekrana taşıyor.

Türkiye’de Hizmet Hareketi’ne son dönemde yapılan hakaretlere adeta vicdani bir cevap niteliği taşıyan batılı aydınların görüşlerine yer verecek olan program, Türkiye’nin içinden geçtiği çalkantılı döneme bir nebze de olsa ışık tutmayı amaçlıyor. Fikir Atlası’nda, batı toplumunun farklı kesimlerinden akademisyen, siyasetçi, din adamı, hukukçu, gazeteci ve sanatçılar konuk ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde  Hizmet Hareketi ve mensuplarıyla birebir tanışma fırsatı bulmuş aydınlar, edindikleri gözlem ve fikirleri Irmak TV seyircileriyle paylaşıyor.

Hafta içi her gün TR saati ile 21.35 de ekranlara gelen programın her bölümünde farklı bir aydın konuşuyor. Bölümlerin süresi 10 ar dakika. Programın yapımcısı Los Angeles merkezli Spectra Media isimli yapım şirketinin yetkililerinden alınan bilgiye göre kendilerine programla ilgili teklif götürülen aydınların ilgisi büyük olmuş. İlk etapta Los Angeles ve çevresinde yaşayan aydınlarla başlayan röportajlar zaman içinde bütün ABD ye yayılacak.

Programın yayınlanan ilk 3 bölümünde müslüman aydınlar ekrana taşındı. İlk programın konuğu Clairmont Lincoln Üniversitesi Yönetim Kurulu üyesi de olan akademisyen Jihad Türk idi. İkinci bölümde ise Hizmet Hareketi ile alakalı bir kitabın editörülüğüne de yapmış olan Doç.Dr. Sophia Pandia konuk edildi. Bayan Pandia aynı zamanda California Eyalet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi. Perşembe akşamı yayınlanan 3. bölümün konuğu ise Loyola Marymount Üniversitesi’nde İslam ve Dinler Arası diyalog ile alakalı dersler veren Prof. Dr. Amir Hussain idi.

Yayınlanan bütün bölümlerin televizyonun web sitesinden izlenebileceğini ifade eden Irmak TV yetkilileri orjinali İngilizce çekilen programın Türkçe dublajlı olarak yayınlandığını, ancak web sitesine her iki versiyonunun da konduğunu belirttiler.

Porgramın görüntülerinehttp://www.irmaktv.com.tr/programlar/fikir-atlasi# adresinden ulaşılabilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.