B.B. King’in cenazesine yüzlerce kişi katıldı

B.B. King’in cenazesine yüzlerce kişi katıldı

Geçen hafta hayatını kaybeden ünlü Rhythm & Blues sanatçısı B.B. King’in Mississippi’deki cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı.

14 Mayıs’ta Las Vegas’da hayatını kaybeden B.B. King’in cenazesi önceki gün, doğup büyüdüğü topraklara, Mississippi deltasındaki Bell Grove Missionary Baptist Kilisesi’ne getirildi. King’in gençliğinde rençber olarak çalıştığı pamuk tarlalarının yakınında bulunan kilisede düzenlenen törene, yaklaşık 500 kişi katıldı.

BB King’in mumyalanmış cenazesinin bulunduğu tabut, ailesinin son kez vedalaşması için açıldı. Tabut açıldığında, kapağın iç tarafındaki beyaz kumaşla kaplanmış bölümde, B.B. King’in en sevdiği ve “Lucille” adını verdiği elektrikli gitarının resminin basılı olduğu görüldü.

Daha sonra kapatılan tabutun üzerine kırmızı çiçeklerden yapılmış büyük bir çelenk konuldu. B.B. King’in cenazesi, daha önce kilise yakınlarında bulunan Indianola’daki Delta Interpretive Center içinde bulunan B. B. King Müzesi’ne konuldu.

Buraya, Cuma gününden itibaren dört binden fazla kişinin gelip B.B. King’in kapağı açık tabutundaki mumyalanmış cenazeyi ziyaret ettiği bildiriliyor.

Kilisedeki cenaze töreninde konuşan B.B. King’in oğullarından Willie King, babasının, kendilerine, öfkeyle davranan insanlara dahi sevgiyle yaklaşmayı öğrettiğini belirterek, “Pamuk tarlalarından gelen eğitimsiz bırakılmış bu adam, müziğiyle dünyada seçkin bir yer edinmişse, bu, müthiş bir şeydir” dedi.

Ünlü müzisyenin cenazesi, daha sonra yüzlerce kişinin katılımıyla, yağmur altında, kilisenin mezarlığında toprağa verildi.

ABD Başkanı Obama, Demokrat Parti Mississippi vekili Bennie Thomson aracılığıyla kilisede okunan mesajında, “Blues kralını, Amerika ise efsanesini kaybetti” dedi. Hiç kimsenin blues için bu kadar çalışmadığına vurgu yapan Obama, “B.B. King aramızdan ayrılmış olabilir ama onun getirdiği heyecan, sonsuza kadar bizimle olacak” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.