Atlanta Film Festivali mart ayında başlıyor

Atlanta Film Festivali mart ayında başlıyor

Atlanta Film Festivali organizatorü Kristy Breneman, 26 Mart ile 6 Nisan arasında yapılacak ve Plaza salonunda ve 7 ayrı salonda gösterilecek filmlerden 15 tanesinin ismini duyurdu.

“Atlanta’nın en eski film festivali olan bu festivalde yerli ve yabancı film yapımcılarından, kızılderili yazarlardan tutun bilim – kurgu animasyon filmlere kadar değişik kültürlerden ve ülkelerden filmler gösterilecek ve böylece güzel bir çeşitlilik sunacağız” diyen Breneman, festivalin açılış ve kapanış filmlerinin isimlerinin ise daha sonra duyurulacağını belirtti.

 
Festivalde gösterime girecek filmlerden bazıları;


“1982″Yönetmen: Tommy Oliver, eroin bağımlısı bir eşe sahip zenci bir babanın 10 yaşındaki annesinin bağımlılığından dolayı sahip olduğu hastalıktan korumak için yaptıklarını anlatan film gerçek bir hayat hikayesinden esinlenmiş.

 
“45RPM” yönetmen; Juli Jackson, Charlie Clark isimli bir sanatçının tanıştığı müzik kolleksiyoncusu kişi ile babasının müzik kayıtlarını tanıştırmasının hikayesi.

 
“A is for Alex” yönetmen; Alex Orr, hayatında birçok açıdan zorluklar yaşayan bir film yapımcısının bir bebeği olması ve sonrasında yaşadıkları.

 
“Beside Still Waters” yönetmen; Chris Lowell, ailesini trafik kazasında kaybetmiş bir gencin hikayesi.


“Bobô” yönetmen; ınes Oliveira, Lisbonlu iki kadının, genital zarar verme geleneğinin uygulatılmaya çalışıldığı bir kızı kurtarma çabaları.

 
“Cheatin” yönetmen; Bill Plympton, romantik bir aşk hikayesi.


“The Congress” yönetmen; Ari Folman, oldukça ilginç bir hikayeye sahip animasyon filmi.

 
“Forev” yönetmen; Molly Green and James Leffler, birlikte bir yolculuk yaparken evlenmeye karar veren iki arkadaşın hikayesi.

 
“Handy” yönetmen; Vincenzo Cosentino, bir elin hikayesi.

 
“I Believe in Unicorns” yönetmen; Leah Meyerhoff, babası olmayan ve engelli bir anneye sahip bir kızın aşık olduğu erkekle içine düştüğü bataklık.

“Metalhead” yönetmen; Ragnar Bragason, trajik bir biçimde kardeşini kaybetmiş birinin rock yıldızı olma hayallerini içeriyor.

 
“Nothing Bad Can Happen” yönetmen; Katrin Gebbe, arabasını tamir ettirirken tanıştığı, ve sonra bahçesindeki kulübede yaşamaya başlayan kişi ve ev sahibinin acımasız oyunlarını konu alıyor.


“Speak Now”yönetmen; Noah Harald, eski bir hikaye ve gergin ilişkileri içeren filmde, arkadaşlarının düğünü için biraraya gelen lise arkadaşlarının yaşadıkları anlatılıyor.

 
“The Sublime and Beautiful” yönetmen; Blake Robbins, güzel bir hayatı olan David’in ortadoğuda bir kış gecesi başına gelenlerden sonra trajediye dönüşen hayatı.

 
“The Unwanted” yönetmen; Bret Wood, küçük bir köyde büyüyen ve ilginç bir şekilde annesi kaybolan, duygusal anlamda zorluklar yaşayan bir kızın hikayesi

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.