Aşk acısı çeken Bronte otoportresini yapmış

Aşk acısı çeken Bronte otoportresini yapmış

İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Charlotte Bronte’nin 1843’de aşk acısıyla ayna karşısında kendini resmettiği otoportresi bulundu.

İngiliz edebiyatının klasikleşmiş eserlerinde imzası bulunan Charlotte Bronte’nin otoportresi bulundu. Resmin bizzat yazar tarafından aynaya bakılarak, karikatürize etmeden, bir okul atlasına çizildiği belirtildi.

Otoportrenin yazarın klasik eseri Jane Eyre‘in basılmasından sadece dört yıl öncesine ait olduğu açıklandı.

Edebiyat biyografisti Claire Harman tarafından ortaya çıkarılan portre,1843 tarihli. Portrenin, yazarın Jane Eyre‘i yazmadan önce karşılıksız aşk yaşadığı bir döneme ait olduğu düşünülüyor.

Harman portreyi, romanın içinde geçen, Jane’in aşkına karşılık alamayınca, aynanın karşısına geçip portresini yaparak kendisini çekici olmadığına ikna ettiği bölümle özdeşleştirdi ve böylece kitabın otobiyografik yönünü ortaya çıkarttı.

Bronte’nin bir zamanlar ressam olmak istediğini söyleyen Harman, sanatçının günde dokuz saat resim çizdiğini açıkladı.

Charlotte Bronte’ye ait çok az fotoğrafın olduğunu söyleyerek bu portrenin önemimi vurgulayan Harman, “Eğer bir sanatçıyı ve eserlerini seviyorsanız onunla empati kurarsınız. Sanatçıyı gözünüzün önüne getirebilmek için de bu tarz materyaller önemlidir” dedi.

Yeni bulunan portre, ressam George Richmond’ın 1850’de çizdiği Charlotte Bronte portresine benzerliği de dikkat çekti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.