Ashton Kutcher’a intihal suçlaması

Ashton Kutcher’a intihal suçlaması

ABD’li aktör Ashton Kutcher, intihal etmekle suçlanıyor. Kutcher’ın 2011’de kurduğu internet haber sitesi A+’ın içeriğinin çoğunlukla kopya haberlerden oluştuğu iddia edildi.

A+ sitesindeki editörlerin ve Ashton Kutcher’ın, özellikle Huffington Post, The Daily Dot ve BuzzFeed gibi haber sitelerinden aldıkları haberleri “Kopyala- Yapıştır” yöntemiyle kullandıkları ve hiçbir kaynak göstermedikleri belirtildi.

Kendi haberlerinin çalındığını fark eden yazarların çoğu, sosyal medyada, kendi gazetelerinin ve Kutcher’ın sitesinin ekran resmini paylaşarak isyan etti. Oyuncu ve site yönetimi hakkında ağır suçlamalarda bulunan yazarlar, site hakkında hukukî işlemleri başlatacaklarını da söyledi. Bunun üzerine harekete geçen A+ editörleri, kopyala yapıştır şeklinde üzerinde hiçbir ekleme yapmadan kullandıkları haberlerin hepsini sitelerinden kaldırdı.

2011’de kurulan A+, yayınladığı güncel haberlerle, dünyada bir fark yaratmayı hedeflediğini belirtmişti. Site, 2013’te yaptığı açıklamada, 100 gün içinde 30 milyon ziyaretçiye ulaşıldığını ve internet haber siteleri içinde en hızlı büyüyen site olduğunu iddia etmişti.

Huffington Post’un haberine göre Kutcher’ın da sürekli olarak Instagram ve Twitter hesaplarından web sitesinin reklamını yapması, siteye giren ziyaretçi sayısını büyük ölçüde etkiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.