Angelina Jolie bu sefer Kamboçya’yı anlatacak

Angelina Jolie bu sefer Kamboçya’yı anlatacak

Son yıllarda yönetmenlik kariyeriyle de öne çıkan Oscar’lı oyuncu Angelina Jolie, yeniden yönetmen koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Kamboçyalı yazar ve insan hakları aktivistlerinden Loung Ung’un biyografisini kaleme aldığı First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers adlı kitabın beyazperde uyarlamasını çekecek olan Jolie, eser hakkında açıklamalarda bulundu.

Yazar Ung’un, yaklaşık iki milyon insanın ölümüyle sonuçlanan Kamboçya Soykırımı’ndan sorumlu Kamboçya Kızıl Khmerler rejiminde geçen çocukluğunu anlattığı kitabı için Jolie, “Kitabı okuduğumda öylesine etkilendim ve duygulandım ki, büyük oğlumun da anavatanı olan Kamboçya’nın savaş mağduru çocukları bir kez daha içimi yaktı” dedi.

Oyuncunun, 2002’de Kamboçya’dan evlat edindiği oğlu Maddox’un da filmde rol alacağı açıklandı.

“Bu tarz filmleri izlemek kadar çekmek de oldukça zor fakat tarihe tanıklık eden bu yapımların da görülmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum” diyen Jolie, şimdi 45 yaşında olan Loung Ung ile tanıştıklarını ve hikâye üzerine uzunca sohbet ettiklerini belirtti.

Kızıl Khmerler dönemini anlattığı 2000’de First They Killed My Father adlı kitapta imzası bulunan Ung, henüz 10 yaşındayken Kızıl Khmerler tarafından Ölüm Tarlaları olarak geçen yerlerde zorla çalıştırılan insanların arasından kaçmış ve bir dönem de çocuk asker olmaya zorlanmıştı. Ung’un altı kardeşi de çalışma kampına yollanmıştı.

Ung, Jolie’yle ilk kez 2001’de biraraya geldiklerini ve ona tanışır tanışmaz müthiş güven duyduğunu açıkladı. “Yıllar geçtikçe çok yakın iki arkadaş olduk, Angelina’ya bir kadın ve bir anne olarak her zaman büyük saygı duydum” diyen Ung, ailesinin yaşam öyküsünü beyazperdeye taşıyacak kişinin Jolie olmasından ötürü büyük onur duyduğunun da altını çizdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.