Amerika’da da herkes O’nu okuyacak

Amerika’da da herkes O’nu okuyacak

Peygamber Efendimizin (SAV) hayatını herkese okutmayı hedefleyen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması, Kuzey Amerika’da büyük ilgi görüyor.

Peygamber Yolu Derneği (Path of the Prophet Foundation)  tarafından organize edilecek olan yarışma internet üzerinden yapılacak. Amerika ve Kanada’da yaşayan herkes yarışmaya internet üzerinden katılma şansına sahip.

Türkiye ve Hindistan’dan sonra Kuzey Amerika’da yapılacak olan yarışmaya şuana kadar 7 bin kişiden fazla insan kayıt yaptırdı.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin “Sonsuz Nur (Muhammad The Messenger of GOD) kitabını okuyarak yarışmaya katılacaklara İngilizce soru yöneltilecek. İnternet alışveriş devi Amazon.com’da en çok satılan kitaplar arasında yer alan Sonsuz Nur binlerce insan tarafından okunmaya başlandı bile.

Peygamber Yolu Derneği Başkanı Aras Konjhodzic, Peygamber Efendimiz (SAV)’in Kuzey Amerika’da yaşayan insanlar arasında doğru anlaşılmasını amaçladıklarını  söyledi.

Siyerin doğru okunup anlaşılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Konjhodzic, “Peygamberimizi bilmeyen veya doğru anlamayan insanlar yanlış yola sapabiliyor. Özellikle IŞİD gibi yanlış yere kayabiliyorlar. İnsanlar rehberlerini doğru bilseler bu tarz kavgalara girmezlerdi” dedi.

Peygamber Efendimizin (SAV) hayatında affetme ve şiddeti engellemenin çok bariz yaşandığını ancak, insanların bunları çok iyi bilmediğini söyledi. Siyerin bazen çok yüzeysel anlatıldığını ve savaş endeksli olduğunu belirten Konjhodzic, “Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatı boyunca sadece 3-4 gününü aktif savaşta geçirdi. Ama okuduğumuz siyer kitaplarının çoğu hep Efendimizin savaşlarına ağırlık veriyor. Bu çok doğru değil. Okurlardan beklentimiz, siyer felsefesinin doğru anlaşılması, bizde imkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Sonsuz Nur kitabını siyer felsefesinde temel kaynaklardan bir tanesi yapmayı arzuladıklarını belirten dernek başkanı, “Bundan sonrada siyer felsefesini zamana uygun anlatan eserleri nazara vermeye çalışacağız. Bu minvalde okullara İslam tarihi ile ilgili kaynaklar hazırlamak istiyoruz. İnsanların Peygamber Efendimizi (SAV) doğru anlaması için elimizden geleni yapıyoruz. Kısacası bu yarışmanın kaybedeni olmayacak, derece girmeyen yarışmacılar en azından Peygamber Efedimiz’i (SAV) anlatan bir kitabı okumuş olacak” diye konuştu.

HARİKA BİR KİTAP HERKESİN OKUMASINI TAVSİYE EDERİM

New York’tan İmam Siraj Wahhaj yarışmanın ‘harika’ bir düşünce olduğunu belirterek, “Bu düzenleyenleri Allah mübarek (mutlu) etsin” dedi.

Şuana kadar Peygamber Efendimizi (SAV) anlatan birçok kitap okuduğunu ancak ‘Sonsuz Nur’un herkes tarafından okunmasını tavsiye ettiğini söyledi. Wahhaj, “Bu harika kitap, sizi Efendimizin maneviyatının içine sokuyor adeta. Kadın-erkek herkese bu yarışmaya katılmasını tavsiye ediyorum” şeklinde görüşlerini ifade etti.

California’da yaşayan Dr. Muzammil Siddigi, kitabın çok iyi olduğunu ve bunu yazan “Büyük muallimimiz Fethullah Gülen Hocaefendi’yi yaptığı bu çalıştan dolayı Allah mübarek kılsın”diye konuştu.

Yarışmaya Toronto’dan katılan Habib Abdul-Habib ‘Sonsuz Nur’ kitabını okuduktan sonra hayata ve İslam’a bakışının çok değiştiğini belirtti.

Kuzey Amerika’da 16 ve 20 Nisan tarihinde internet üzerinde yapılacak yarışmada, en hızlı ve doğru cevabı verenlere puan verilecek. Yarışmacılar iki günden sadece bir tanesine katılabilecek. Puanı en fazla alan kişi birinci olacak.Ödüller arasına 33 ücretsiz Umre seyahati, 33 mini iPad ve 33 Amazon Gift Card hediye edilecek.

Yarışma için şuana kadar en 10 yerde kitabın müzakere edilmesi için kitap kulüpleri kuruldu. Kitap, Amazon,Barnes & Nobles gibi mağazaların yanısıra iBooks ve Google Play’den indirmek mümkün. Hatta Audible’dan ücretsiz dinlemek de mümkün.

Kuzey Amerika’da yaşayan herkesin katılabileceği yarışmaya başvurular ücretsiz.

Daha fazla bilgi ve kayıt için www.whoisMuhammad.us sitesi ziyaret edilebilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.