Amazon ve Netflix büyük yapımcıları korkutuyor

Amazon ve Netflix büyük yapımcıları korkutuyor

Bu yıl Sundance Film Festivali’nin belkide en akılda kalacak yanı Amazon ve Netflix’in yaptıkları alımlar ile büyük Hollywood şirketlerini korkutmaları olacak.

Cumartesi günü başlayan festivalde büyük şirketler henüz hiçbir film için anlaşma yapmamışken Amazon ve Netflix şimdiden öne çıkan pek çok yapım ile anlaşma imzaladı.

Gelecek yıl Oscar’da oldukça iddialı olacağına inanılan Casey Affleck’in başrolünde yer aldığı Manchester by the Sea 10 milyon dolara Amazon ile anlaştı. Filmin peşinde Fox ve Universal de vardı. Amazon bunun dışında şimdiden üç anlaşma daha imzaladı.

Amazon Stüdyoları’nın Başkanı Roy Price konuyla ilgili olarak, “Biz söyleyecek yeni bir sözü olan kişilerle anlaşıyoruz” dedi.

Netflix ise hanesine Amazon’dan bir kaç film daha fazla kattı. Ellen Page’in oynadığı The Fundamentals of Caring için 7 milyon, Tallulah için 5 milyon dolar ödeyen Netflix iki filminde dünya çapında internet üzerinden yayın haklarını satın aldı.

Amazon çoğunlukla satın aldığı filmleri sinemalarda gösterime sokup kısa bir süre sonra sitesinde yayınlamaya başlıyor. Netflix ise sinemalarda gösterime girdiği gün, internette de yayınlıyor.

Uzun yıllar stüdyoların şartları ile uğraşan ve anlaşma için zorluklar yaşayan bağımsız sinemacılar ise bu son durumdan oldukça memnun.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.