Al Pacino’dan itiraflar

Al Pacino’dan itiraflar

Sinema endüstrisinin gelmiş geçmiş en iyi aktörlerinden Oscar’lı oyuncu Al Pacino, The Guardian gazetesine verdiği röportajda içini döktü.

Usta aktör, “ Hayata tutunmamı sağlayan yegâne şey işim oldu ama hiçbir zaman materialist bir adam olmadım. Para dediğin nedir ki… Yaşamım boyunca materialist bir tip olmadım. Paraya işsiz kaldığım okul yıllarımda ihtiyaç duydum, onun dışında meselem hiç para olmadı” dedi.

Dedesinin kendisini nasıl etkilediğini ise, “Dedem, James Gerardi… Dedem çok çalışkan bir adamdı, sıvacıydı ve dünyada en zevk aldığı şey mesleğini icra etmekti. Hayata mesleğim sayesinde tutunmayı ondan öğrendim” sözleriyle anlatan usta aktör, yaşamının kırılma noktası için ise, “Annemin ve dedemin birer yıl arayla ölmeleri beni derinden sarstı. Sadece 22 yaşındaydım ve yaşamımdaki iki etkili insan gitmişti. Kendimi kaybetmiş ve içkiye vermiştim. 1977’de nihayet gözlerimi açarak, işime odaklanmam gerektiğini anladım” cümlesiyle ifade etti.

Sosyal medya ile ilişkisine de değinen Al Pacino, “Sosyal medyanın gücünün farkındayım… Her ne kadar kullanmasam da, facebook sayfamda 5.4 milyon insandan ‘like’ alıp durduğumu görüyorum. ‘Like’ almak da ne demek, hala anlayamıyorum fakat sosyal medyayı, söylemek istediklerinizi duyurabilmemizi sağlayan bir platform oluşturduğu için takdir ediyorum” dedi.

En zorlandığı rol sorulduğu zaman ise usta aktör hiç düşünmeden Michael Corleone diyor. “74 yaşındayım ve Michael Corleone kariyerim boyunca canlandırdığım en zor roldü. Çünkü ilk zamanlar, Carleone’yi mafya olarak göremedim. Tabi bir de, oyunculuk kariyerimin başındaydım ve her gün karşımda Marlon Brando gibi bir usta vardı.”

Al Pacino yıllarca Robert De Niro ile kıyaslandı. Hala da iki oyuncu arasında kıyaslama yapılır. Bu konu hakkında ne düşündüğü sorulduğunda ise Oscarlı oyuncu, “Robert De Niro’yla aramda her zaman bir rekabetin olduğu düşünüldü. Bobby’yi çok iyi tanırım, iyi arkadaşımdır ve kariyer yolculuğumuzda aynı deneyimleri tattık. De Niro’nun özellikle komedi tarafına bayılıyorum, o gerçek bir dahi” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.