Al Pacino, Knut Hamsun’un oyununda oynamayacak

Al Pacino, Knut Hamsun’un oyununda oynamayacak

Ünlü oyuncu Al Pacino, Norveçli yazar Knut Hamsun’un Açlık adlı romanından uyarlanan tiyatro oyununda oynamaktan vazgeçti.

Pacino’nun bu kararı, Hamsun’un İkinci Dünya Savaşı yıllarında Hitler’i desteklemesi dolayısıyla aldığı bildiriliyor. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Aveny-T Tiyatrosu’nda sahnelenecek Açlık oyununda, anlatıcı olarak rol alması beklenen Pacino’nun, son anda oyundan çekildiği açıklandı.

Tiyatro Müdürü Jon Stephensen tarafından Danimarka’daki BT gazetesine yapılan açıklamada, “Pacino, oyunun uyarlandığı yazar Knut Hamsun, zamanında Alman işgalini ve Nazizm’i desteklediği için çekildi” dedi.

Tiyatro, Al Pacino’nun önceden filme aldığı görüntüsünü, sahneye hologram olarak yansıtmayı planlıyordu. 1920’de Nobel Edebiyat Ödülü alan Knut Hamsun, Açlık romanını yazdıktan çok sonraki yıllarda, Norveç’in 1940’da Nazilerce işgal edilmesinden sonra Hitler’i destekleyen Quisling’in faşist partisini ve kurduğu Norveç’in işgal hükümetini desteklediğinden, edebiyattaki ünü epeyce lekelenmişti.

1943’de Hitler ile görüşen Hamsun, işgalden sonra hastalanmış ve 1952’de ölmüştü. Açlık, Hamsun’un ilk yazarlık yıllarında o zamanki adı Kristiania olan Norveç’in başkentinde (bugünkü Oslo) gerçekten yaşadığı açlık ve yoksulluğu çarpıcı ve derinlemesine bir dille anlatıyor. Açlık, ilk kez 1890’da basılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.