Al Pacino: Hatalarımdan bir müze açılır

Al Pacino: Hatalarımdan bir müze açılır

Büyük usta Al Pacino, son filmi “Manglehorn”u anlatırken, biraz da zamanda yolculuk yaptı. 75 yaşındaki Oscar’lı aktör Al Pacino, sanatçıların yaşlarını sorgulamanın anlamsız olduğunun da altını çizdi.

“Pek çok şey yaptığım bir yaşamım var ve şimdiye dek işim benim hayatım oldu. Eğer bir ressam olsaydım kimse benim yaşımı sorgulamazdı. Ben bir sanatçıyım, bunu tekrarlamaktan nefret ediyorum” bu sözler, son filmi Manglehorn ile beyazperdede boy gösteren 75 yaşındaki Oscar’lı usta Al Pacino’ya ait.

Yeni filminde, geçmişte yaşayan, âşık olduğu ve yıllar önce kaybettiği kadına hâlâ aşk mektupları yazan bir adama hayat veren Pacino, filmin yönetmeni David Gordon Green’in kendisine senaryoyu verdiğinde, iyi bir yönetmenle çalışmanın keyfini yaşayacağını bildiğini söylüyor ve ekliyor; “Yıllar önce, Francis Ford Coppola, beni ilki çekilen Godfather (Baba) için seçtiğinde, ondan başkası kimse beni istemiyor, iş vermiyordu. Kimse beni tanımıyordu ve üstelik stüdyo bile beni istemiyordu.”

Manglehorn’da obsesif ve kompleks bir karakteri canlandıran Al Pacino, çalışma tekniğinin de farklı olduğunu anlatıyor. “Bilinçdışından ortaya çıkan bir performans ortaya koymaya çabalıyorum. Yani şimdi bakınca ancak bu şekilde tarif edebiliyorum. Tabi keşke canlandıracağım karakteri keşke kendimle çekimlerden önce konuşabilsem.”

Röportajlarında, 20 dakika süren Shakespeare monologları vermesiyle tanınan usta, pişmanlık duyduğu bir filmin olup olmaması sorusuna, “Hiçbir şeyden pişman değilim, pişmanlık yerine hatalarımı sayabilirim tabii. Yanlış film seçimleri, karakteri yeteri kadar özümseyememek vs…” Zamanında, Star Wars (Yıldız Savaşları) filminin kült karakteri Han Solo, Kramer vs Kramer (Kramer Kramer’a Karşı), Pretty Woman (Özel Bir Kadın) ve Die Hard (Zor Ölüm) gibi gişe rekortmenleri filmlerin başrollerini reddeden Al Pacino, konuyla ilgiliyse şu yorumu yapıyor; “Hatalarımdan bir müze oluşturabilirim, özellikle oynamayı reddettiğim tüm filmleri içine alarak.”

Bir döneme damgasını vuran suç ve dram türündeki Scarface (Yaralı Yüz) filminin toplumu şiddete yöneltip yöneltmediği konusundaki düşüncelerini, “Scarface’i çektiğimizde çılgın 80’lerdeydik, hip-hop ve rap müzisyenleri için ilham kaynağı olan bir yapımdı ve uyuşturucuyla ilgisi olmayan birçok tanıdığım insanı özendirdiğini söyleyebilirim.”

Mümkün olduğunca işini yapmaya devam edeceğini belirten 75 yaşındaki usta son olarak , “Şov dünyasından elimi eteğimi çekmek istiyorum’ deyişini telaffuz edemem çünkü burada hâlâ benim için bir şeylerin var olduğuna inanıyorum. Sadece işler eskisine göre daha zor. Emeklilik sözünü ise söylememe hiç gerek yok. Yaşım ilerledikçe, kendimle yarışmayı daha çok sever oldum, sınırlarımı heyecan içinde zorluyorum” diyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.