‘AEG Live’, Michael Jackson’ın ölümünde suçsuz bulundu

‘AEG Live’, Michael Jackson’ın ölümünde suçsuz bulundu

Pop müziğinin gelmiş geçmiş en ünlü sanatçılarından biri olan Michael Jackson’ın ölümü ile ilgili speküslasyonlar ve davalar bitmek bitmiyor. Los Angeles’ta bir mahkeme, Jackson’ın ölümünde ihmali bulunduğu gerekçesi ile yargılanan organizasyon şirketi ‘AEG Live’ın suçsuz olduğuna karar verdi. 

 

Jackson’ın ailesi, AEG Live şirketine bir dava açılmıştı. Dava gerekçesinde şirket Jackson’ın daha önce ‘kasıtsız olarak ölüme sebep olmak’tan hüküm giymiş özel doktorunu bilerek işe almakla itham ediliyordu. Mahkeme jürisi kendilerine yöneltilen, ‘Doktor Conrad Murray, istihdam edildiği dönemde işini yapmasına engel olacak şekilde elverişsiz ya da yetersiz durumda mıydı?’ şeklindeki soruya ‘Hayır’ yanıtı verdi. Davayı kaybeden Jackson ailesinin kararı temyize götürüp götürmeyeceği henüz belli değil. 

 

Ani ölümü ile dünyada yankı uyandıran popun kralı Michael Jackson, 25 Haziran 2009 tarihinde hayatını kaybetmişti. AEG Live’ın organize ettiği ‘This is it’ adlı 50 konserlik dünya turnesine hazırlanan ünlü yıldızın ölümü sevenlerini yasa boğmuştu. Sanatçının tartışmalı ölümü sonrası yapılan soruşturmada, özel doktoru Conrad Murray’in uyku sorunu çeken Jackson’a yüksek dozda sakinleştirici verdiği anlaşılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.