5 yaşındaki ressamın eserleri için koleksiyonerler yarışıyor

5 yaşındaki ressamın eserleri için koleksiyonerler yarışıyor

Avrupa, ABD ve Asya’daki sanat çevrelerini, resmettiği tablolarla kendine hayran bırakan beş yaşındaki Iris Grace, aynı zamanda otizm farkındalığı yaratmayı da başardı.

İngiliz küçük dahi Iris’in, doğayı gözlemleyerek yarattığı tablolarını, başta ülkesi İngiltere olmak üzere, dünyanın çeşitli yerlerindeki koleksiyonerler satın alabilmek için adeta yarışıyor. Uzmanlar, ilk kez geçen yıl eline fırça alan otizmli Iris’in tarzını Fransız ressam Monet’ye benzetiyor.

Küçük kızın annesi, Arabella Carter- Johnson, Iris’in dışarı çıkmaktan ve doğanın akışını izlemekten çok hoşlandığını belirtiyor. Carter- Johnson, “Iris, yaprakların, kuşların, çiçeklerin ve bulutların hareketlerini saatlerce izliyor, bu yüzden resimlerinde doğa temasını sık sık işliyor” diyor. Annesine göre, doğayla temas halinde olmak, küçük dahiyi en çok yatıştıran ve dinlendiren aktivitelerden biri.

“Raining Cats” adlı çalışmasıyla, kendine büyük bir hayran kitlesi edinen Iris, ünlüler tarafından da sosyal medyada adını duyurmayı başardı. ABD’li aktör Ashton Kucther, Twitter hesabından, İris’in ve meşhur Raining Cats tablosunun bir fotoğrafını paylaşarak, “Bunlardan bir tane istiyorum” dedi.

İris’in yaşının yanısıra otizmli olması, aynı semptoma sahip olan çocuklar için de bir farkındalık yaratmayı başardı. Küçük kızın annesi, Iris’den yola çıkarak, otizmli çocuklar için bir tür cumartesi kulübü yarattıklarını da sözlerine ekledi.

Raining-cats

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.