3 kıta ve 4 ülkede çekilen ilk Türk filmi fedakar öğretmenleri anlatıyor

3 kıta ve 4 ülkede çekilen ilk Türk filmi fedakar öğretmenleri anlatıyor

Dünyanın farklı ülkelerindeki Türk kolejlerinde görev yapan öğretmenlerin öyküsünün anlatıldığı ilk sinema filmi olan “Selam”, Türkiye’de 29 Mart’ta izleyicisiyle buluşuyor.

 

2013 yılının en iddialı filmlerinden biri olan Selam sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Yapımcılığını Sabri Koç’un, konsept danışmanlığını Haluk Örgün’ün, yönetmenliğini Levent Demirkale’nin üstlendiği, senaryosunu ise Necati Şahin’in yazdığı “Selam” filminin başrollerini; Yunus Emre Yıldırımer, Burçin Abdullah ve Hasan Nihat Sütçü paylaşıyor. Çekimleri Asya, Afrika ve Avrupa’da gerçekleştirilen film, 3 kıtada ve 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filmi olma özelliğine sahip.

 

Savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakar öğretmenleri anlatan filmin hazırlıkları 2 yıl sürdü. Dört ayda tamamlanan çekimler boyunca 50 kişilik teknik ekip ve 2 ton teknik malzeme Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek’e taşındı.

 

Filmde yer alan aksiyon sahnelerinin gerçeğe uygun yansıtılabilmesi için çok sayıda görsel efekt kullanıldı. Hikayenin atmosferini yaşatan mekanlar ise Senegal, Afganistan ve Bosna Hersek’te aylar süren araştırmalar sonunda seçildi. Yurtdışında yapılan çekimlerde çok sayıda ünlü yabancı oyuncuyla çalışıldı. Ayrıca Türk kolejlerinde okuyan Bosnalı, Afgan ve Senegalli öğrenciler de filmde yer aldı.

 

Film, gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin İstanbul’dan yola çıkışıyla başlıyor. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakar öğretmenlere destek olmak için vatanlarından ayrılan üç öğretmenin öyküsü tamamen yaşanmış hikayelerden yola çıkılarak beyazperdeye yansıtılıyor. T.C. Dışişleri Bakanlığı da Türkiye’den dünyaya uzanan barış köprüsü kurmak üzere yola çıkan fedakar öğretmenlerin hikayesini anlatan filmin sponsorları arasında yer alıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.