13 Saat’in galası stadyumda yapıldı

13 Saat’in galası stadyumda yapıldı

Ünlü yönetmen Michael Bay’in son filmi “13 Saat: Bingazi’nin Gizli Askerleri”nin (13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi) prömiyeri Dallas’taki 80 bin kişilik Amerikan futbolu stadyumunda yapıldı.

Bay, filmin prömiyerini Amerikan savaş gazileri ve ölen asker yakınlarının izleyebilmesi için bir stadyumda düzenlemeyi tercih ettiklerini söyledi.

AT&T Stadyumu’nun bir tarafına dev bir ekran ile sahne kurulurken, sahaya da izleyici sandalyeleri konuldu. Başrollerinde John Krasinski, Dominic Fumusa ve Max Martini gibi isimlerin oynadığı film, 2012 yılında Libya’nın Bingazi kentinde Amerika Büyükelçisi Christopher Stevens’ın öldüğü olay sonrası diplomatik temsilciliğe gönderilen bir grup Özel Harekâtçı’nın hikâyesini anlatıyor.

El Kaide militanları tarafından yapılan saldırı, Başkan Barack Obama yönetiminin yaşadığı en büyük krizlerden biriydi.

Michael Bay, film hakkında “Bu, gerçekten trajik bir gece olsa da ilham verici. Uzun yıllar boyunca, özel operasyoncularla çalıştım, 20 yıldır askeri konuların içindeyim. Bu tip insanları biliyorum. Gerçekten çok özeller. Film gerçekleri ortaya koyuyor. Biz bunu göstermeye çalıştık” dedi.

50 milyon dolar bütçeli filmin çekimleri geçen yıl Fas ve Malta’da yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.