Zuckerberg’i sinirlendiren yazı

Zuckerberg’i sinirlendiren yazı

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in her zaman çalışanlarının düşünmeleri ve bunları ifade etmelerini istediği bilinir. Ancak bir konu Zuckerberg’in sabrını zorlamış görünüyor.

Facebook’un genel merkezinde bulunan ve çalışanlar ile ziyaretçilerin istediklerini yazdıkları duvarlardan birinde bulunan Black Lives Matters (Siyahların Hayatı Önemlidir) yazısının üstü çizilerek All Lives Matters (Bütün Hayatlar Önemlidir) yazılmış.

Bunun üzerine Zuckerberg çalışanlarına yazdığı bir memoda bu konuya değindi.

“Saygısız davranışlar konusunda her zaman hayalkırıklığına uğradım” diyen Zuckerberg, “Bu konu siyahiler kadar tüm Facebook topluluğu için de acı verici ve bıktırıcı bir durum.” şeklinde devam ettiği memoda bütün hayatların önemli olduğunu ancak siyahilerin yıllardır hak ettikleri ama alamadıkları adalete kavuşmaları gerektiğini açıkladı.

Black Lives Matters 2012 yılında Trayvon Martin’in öldürülmesi üzerine sosyal medyada paylaşılmış ve kısa sürede viral olmuştu. Bu durumdan hoşlanmayan başka bir grup ise sonrasında All Lives Matters yazmaya başlamıştı.

Zuckerberg yazının üstünün çizilmiş olmasında da değinerek, “Bir yazının üstünün çizilmesi onu susturmaya çalışmak ya da kendi söylediğinin diğerlerinin sözlerinden daha önemli olduğunu düşünmektir” dedi.

Bir Facebook sözcüsü de yazılan memoyu doğrularken bunu yapan kişi hakkında şirket içi bir süreç başlatılıp başlatılmadığını yanıtlamadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.