Zimmerman ikinci derece cinayet suçlamasıyla tutuklandı

Zimmerman ikinci derece cinayet suçlamasıyla tutuklandı

Trayvon Martin’i öldüren George Zimmerman nihayet tutuklandı. İkinci dereceden adam öldürme suçu ile tutuklanan Zimmerman, hapse gönderilir iken Trayvon’un ailesi ile Afro-Amerikalılar kararı memnuniyet ile karşıladı.

Trayvon Martin adlı 17 yaşındaki siyah gencin öldürülmesini önce kendini savunma gerekçesi ile Zimmerman’a (28) dava açmayan  savcılara tepkilerin artması kararlarında değişikliğe gitmelerine neden oldu. Zimmerman’ı birinci dereceden olmasa da ikinci derece cinayetten tutuklanmasına karar veren savcıların bu tutumu ülkedeki Afro-Amerikalılar ile Trayvon’un ebeveynleri tarafından memnuniyetle karşılandı.
Trayvon’un ebeveynleri olan Tracy Martin ile Sybrina Fulton kararı duyduktan sonra, ‘‘Çok şükür Allahım’’ diye sevinçler karşıladıklarını belirten ailenin avukatı Benjamin Crump, adaletin yerine gelmesinin en büyük dilekleri olduğunu söyledi.

Ülkede ırk tartışmalarına neden olan ve irili ufuklı birçok gösterinin yapılmasına neden olan Trayvon olayında Başkan Barack Obama’da geçtiğimiz ay devreye girerek, ‘‘Oğlum olsa Trayvon’a benzerdi’’ dedi. Obama’nın bu sözü adalet bakanlığının devreye girmesine ardından da olayın yerel savcılardan federal savcılara devredilmesiyle farklı bir boyut kazandı. Dün akşam saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyen savcı Angela Corey, Zimmerman’ın ikinci derece cinayet suçu ile tutuklandığını bildirdi.
Gönüllü olarak bir sitenin bekçiliğini yapan George Zimmerman, Trayvon Martin’in kendisini yumrukladığını ve darp ettiğini ileri sürerek silahı ile maktülü vurmak zorunda kaldığını savunmuştu. Yerel kolluk güçleri Zimmerman’ın savunmasını yeterli görüp herhangi bir araştırma gereği duymadan davayı kapatmıştı. Konunun ulusal düzeyde basına yansımasından sonra dava biranda ülkede siyah-beyaz ırk ayrımı tartışmasına dönüşmüştü.

ZİMMERMAN YENİ AVUKAT TUTTU

Zimmerman’ın davasından çekildiğini açıklayan avukatının yerine yenisini buldu. Tutuklanma kararının açıklanmasından hemen önce kendisine yeni avukat tutan Zimmerman’ın mahkemede yine kendini müdafa için Trayvon’u vurduğunu söyleyeceği öğrenildi. Zimmerman’ın yeni avukatı müvekkilinin suçsuz olduğunu ileri sürerek bunun mahkemede de kanıtlanacağını dile getirdi.

Zimmerman’ı şimdiye dek temsil eden avukatlar, Salı günü müvekkili ile temas kuramadıkları gerekçesi ile davadan çekildiklerini açıklamıştı. Zimmerman için avukatları akli dengesinin de yerinde olmadığını ileri sürmüşlerdi. Zimerman’ın yeni avukatı olan Mark O’Mara ise müvekkilinin akli dengesinin yerinde olduğunu savundu. Zimmerman’ın nerede olduğu açıklanmadı, ancak tartışmalar ardından savcı Corey, 24 saat içinde mahkeme önüne çıkacağını söyledi.

Zimmerman, silahsız olan ve marketten soğuk çay ile şeker almak için giden 17 yaşındaki Afro-Amerikalı Trayvon Martin’i tabancısı ile göğsünden vurarak öldürmüştü. Zimmerman, Trayvon’un saldırdığını ve kendisini müdafa amacıyla silahını kullandığını polise verdiği ifade de dile getirmişti. Ancak olaydan önce 911’i arayan Zimmerman’a polis şüpheli şahsa yönelik bir eylemde bulunmaması ve arabasını terk etmemesi yönündeki telkinine de uymadığı polis kayıtlarında yer alan bilgiler arasında.

Martin’in ailesi ve yakınları Zimmerman’ın onu derisinin rengi ve kapüşonlu bir giysi giyiyor olması dolayısıyla öldürdüğünü söylüyor. Zimmerman’ın destekçileri ise gencin ona saldırdığını, burnunu kırdığını ve başını kaldırıma vurduğunu ileri sürüyor. Martin cinayeti ardından binlerce kişi Florida başta olmak üzere ülkenin pek çok yerinde gösteriler düzenlemiş, Adalet Bakanlığı da olayla ilgili ayrı bir soruşturma açmıştı.
Bu suç sabit bulunursa, savcılar ömür boyu hapis talep edebiliyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.