Zimbabve’nin sembolü Cecil’i öldürdüler

Zimbabve’nin sembolü Cecil’i öldürdüler

Zimbabve’nin sembollerinden biri olan Cecil adlı aslanı öldüren Amerikalı turiste yardım etmekle suçlanan iki kişi çıkarıldıkları mahkemede kefaletle serbest bırakıldı.

Profesyonel avcı Theo Bronkhorst ve çiftlik sahibi Honest Ndlovu, yasak hayvan avlamak ve izinsiz avla suçlanıyor. 1.000’er dolar kefalete bağlanan zanlılar 5 Ağustos’ta yeniden mahkemeye çıkacak.

Cecil’i vuran Amerikalı diş hekimi Walter Palmer Zimbabve’de değil. Ancak, Palmer hakkında da dava açılabileceği belirtiliyor. Palmer avlanmak için para ödediğini, ancak aslanın Cecil olduğunu bilmediğini söylüyor. BBC Türkçe’nin haberine göre, hayvanı öldürdüğü için üzgün olduğunu ve çıktığı avın yasal olduğuna düşündüğünü belirten Palmer, aslan bulma ve izinler konusunda profesyonel rehberlerden yardım aldığını kaydetti.

Bronkhorst ve Ndlovu’nun suçlu bulunmaları halinde 15’er yıla kadar hapis cezası alabilecekleri belirtiliyor.

13 yaşındaki Cecil’in 1 Temmuz’da öldüğü düşünülüyor. Ancak hayvanın cesedi, birkaç gün sonra bulundu. Palmer’ın Cecil’i okla yaraladığı, hayvanın 40 saat sonra tüfekle vurulduğu, kafasının kesildiği ve derisinin yüzüldüğü belirtiliyor.

Cecil, Oxford Üniversitesi’ne bağlı bir grubun taktığı çip’li tasmayı taşıyordu. Avcıların hayvanı öldürdükten sonra çipi devre dışı bırakmaya çalıştıkları ancak başaramadıkları belirtiliyor.

2006’da Wisconsin’de bir kara ayıyı vurmaktan ceza alan Palmer’ın bu av için 50 bin dolar ödediği belirtiliyor.

İnternette Zimbabve hükümetine, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanlar için av izni vermemesi çağrısı yapılan dilekçeye 265 bin kişi destek verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.