Zarrab’ın kefalet talebi bugün görüşülecek

Zarrab’ın kefalet talebi bugün görüşülecek

ABD’de tutuklu bulunan  İranlı iş adamı Reza Zarrab’ın 50 milyon dolar tahvil, 10 milyon dolar nakit karşılığında kefaletle serbest bırakılma talebi bugün New York’taki federal mahkemede değerlendirilecek.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde kefalet talebini görüşecek heyet yerel saatle 10.00’da (TSİ 17.00) bir araya gelecek. Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman, Zarrab’ın şiddet olaylarına karşımadığı ve ev hapsine çıkacak imkanı olduğu için kefaletle serbest bırakılmasını istiyor. Ancak New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara ise Zarrab’ın Türkiye başta olmak üzere birçok ülkenin en üst düzey yöneticileri ile irtibatı olduğunu ve ev hapsine çıkması halinde bir daha mahkemeye gelmeyeceğini belirterek, talebe karşı çıkıyor.

Avukat Brafman, müvekkilinin neden kefaletle serbest bırakılmasını öne sürdüğü maddeleri tek tek çürüten Bharara, Zarrab’ın Türkiye’deki üst düzey bağlantılarını ve rüşvet verdiği isimleri detaylı bir şekilde mahkemeye sunmuştu. Avukat ile savcılık ofisi karşılıklı olarak mahkemeye belge sundu. Bütün belgeleri değerlendirmeye tabi tutan mahkeme hakimi Richard Berman, bugün Zarrab’ın kefaletle serbest bırakılma talebi ile ilgili kararını açıklayacak.

Reza Zarrab, 19 Mart’ta kızı ve eşi Ebru Gündeş ile geldiği Miami’de gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Zarrab “İran’a yönelik yaptırımlara uymayarak ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı yapmak ve karapara aklamak”la suçlanıyor.

Savcı Preet Bharara tarafından hazırlanan ön iddianamede, Zarrab hakkında toplam 75 yıl hapis cezası isteniyor.

33 yaşındaki Zarrab, New York’un Manhattan bölgesindeki Metropolitan Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.