Zarrab’ın davasında sürpriz gelişme

Zarrab’ın davasında sürpriz gelişme

New York’ta tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın yargılanma süreci 16 Ekim 2017’ye ertelendi.

Hakim karşısına çıkan Zarrab ve avukatları, davanın aslına geçilmesi için süre istedi. Hakim Richard Berman, savunmanın talebini değerlendirerek, davanın görüşülmesini 11 ay sonrasına, 16 Ekim 2017 tarihine ertleme kararı verdi.  

Duruşmada Reza Zarrab’ın avukatlarının banka dolandırıcılığında adı geçen bankaların da temsilcisi olduğu için çıkar çatışması olma ihtimali üzerine duruldu. Savcılık ve savunma makamı Zarrab’a bu konuda hangi soruların sorulacağı konusunda uzlaşma sağladı.

Daha önce iddia makamı tarafından sorulması için önerilen, ‘ABD hükümetiyle uzlaşacak mısınız?’,’ Suçunuzu kabul edecek misiniz ?’ gibi sorular sağlanan uzlaşma üzerine Zarrab’ a sorulmadı.

Zarrab, avukatlarının davada adı geçen bankacılık firmalarının da temsilcisi olduğunu bildiğini ifade etti.  Hakim Berman, Zarrab’ın avukatlarının çıkar çatışmasında iddialarıyla ilgili de avukatların  temsilciliğini yaptığı altı finans kuruluşundan çıkar çatışması olmadığına ilişkin belge istedi.

Hakim Berman ayrıca, Zarrab’ın cep telefonundan FBI tarafından edilen bilgilerin kanıt olup olmayacağı ve iddia makamının Zarrab’ın avukatlarının  çıkar çatışma iddiasıyla davadan azliyle ilgili yeni duruşmanın 14 – 15 Aralıkta yapılmasına karar verdi. Yeni duruşma öncesinde savunma ve iddia makamından bazı yeni belgeler istedi.

New York Barosu avukatlarından ve davayı yakından takip eden Cahit Akbulut, “ ABD’de yaşanan  siyasi iklim değişikliği. Başkanın değişmesi savunma makamını bir çeşit siyasi beklentiler içerisine sokmuş olabilir” dedi. Duruşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akbulut, davanın seyrinin değiştiğini  belirtti. Akbulut, “ Bu duruşmada Sarraf’ in avukatlarının Türkiye’ye gidip bazı tanıkların ifadelerini başvurduğunu öğrendik.  Aynı yola iddia makamı da başvurabilir” diye konuştu. Yargılanma sürecinin yaklaşık 11 ay sonraya ertelenmesini sürpriz olarak niteleyen Akbulut, “Bunu talep eden de savunma, normalde savunmanın duruşmanın bir an önce sonlandırılmasını istemesi gerekirken, hakim de bu doğrultuda hareket ederek 16 Ekim tarihini belirledi” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.