Zarrab’ın ailesi davayı Türkiye’den takip ediyor

Zarrab’ın ailesi davayı Türkiye’den takip ediyor

New York’ta tutuklu bulunan İran asıllı iş adamı Reza Zarrab’ın ailesi, mahkeme sürecini Türkiye’den takip ettiği öğrenildi.

Zarrab ailesinin Tebriz’deki yatırımlarını takip eden ve isminin yazılmasını istemeyen bir kaynağa göre, Reza Zarrab’ın babası Hacı Hüseyin Zarrab, yaklaşık 3 aydır Türkiye’de. New York’taki davayı Türkiye’den takip eden Zarrab ailesinin ABD’ye gelip gelmeyeceği belli değil. Ailenin ne zamana kadar Türkiye’de kalacağı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.

Aynı şahsın verdiği bilgiye göre, Zarrab ailesinin Türkiye’de bulunma sebebi ile İran’da idam cezasına mahkum edilen Babek Zencani ile bir ilgisi yok. Hüseyin Zarrab’ın eşi ve kızı ile birlikte Türkiye’de olduğu belirtildi.

Zarrab’ın New York’taki  avukatı Benjamin Brafman, müvekkilini ziyaret eden aile yakınları hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı. Brafman, konuyla ilgili bir soruya ‘bu konuda yorum yapmak istemiyorum’ şeklinde cevap verdi.

İran’ın BM Daimi Büyükelçiliği yetkilileri de konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. İranlı yetkililer, “İran devleti, Zarrab davasını ne kadar yakından takip ediliyor?” sorusuna “Yorum yapmak istemiyoruz” şeklinde cevap verdi.

Eşi Ebru Gündeş ve kızı ile 19 Mart Cumartesi günü geldiği Miami’de FBI tarafından gözaltına alınan ve daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Reza Zarrab’ın davası New York’ta devam ediyor.

İran asıllı işadamı ABD çıkarlarına karşı komplo kurmak için işbirliği yapmak, İran’a karşı uygulanan uluslararası ambargoyu delmek, banka sahteciliği yapmak ve kara para aklamak suçlamalarından yargılanıyor. New York Güney Bölgesi Federal Başsavcısı Preet Bharara, Zarrab için 75 yıl hapis cezası istiyor.

Mahkeme 2 Haziran’da Zarrab’ın kefalet talebini görüşecek. Zarrab’ın bir sonraki duruşması 16 Haziran’da yapılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.