Zarrab reddi hakim talebinde bulundu

Zarrab reddi hakim talebinde bulundu

New York’ta tutuklu bulunan Reza Zarrab, reddi hakim talebinde bulundu.

Zarrab’ın avukatları tarafından bugün mahkemeye sunulan dilekçede Hakim Richard Berman’ın Mayıs 2014’te İstanbul’da düzenlenen “Adalet ve Hukuk Devleti” konulu uluslararası sempozyuma katıldığı hatırlatılarak, “Yaptığımız araştırmalara göre, Türkiye’de son günlerde darbe girişimi ile ilgili yaşanan gelişmeler ışığında, ne yazık ki mahkemenin taraf tutmasının kaçınılmaz bir görünüm oluşturacaktır. Zarrab, bundan dolayı reddi hakim talebinde bulunuyor” denildi.

Avukatlar, Berman’ın sempozyum sonrası Türk basınına verdiği röportajlarda Zarrab’ın yargılandığı 17 Aralık soruşturmasına atıfta bulunarak açıklamalar yaptığına dikkat çekti.

Zarrab’ın New York’ta Nisan ayında yapılan ilk duruşmasında Hakim Berman, konuşmasına, İstanbul’da katıldığı sempozyumu detaylı bir şekilde anlatarak başlamıştı. Zarrab’ın avukatı Benjamin Brahman da Berman’ın sempozyuma katılmasını ‘tarafsız olmasını etkilemeyecek’ şeklinde değerlendirmişti.

Hakim Berman, davanın düşmesi için Zarrab tarafından yapılan başvuruyu değerlendirmek üzere 6 Eylül’de duruşma kararı almıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.