Zarrab için özel duruşma yapılacak

Zarrab için özel duruşma yapılacak

New York’ta tutuklu bulunan Reza Zarrab’ın tutuklandığı sırada yanında bulunan iPhone telefonu içinde bulunan bilgilerin delil olup olamayacağı yönünde özel bir duruşma yapılacak.

Hakim Richard Berman 22 Kasım’da savcılık ve savunma avukatlarının katılacağı, tanıkların dinleneceği özel bir duruşma yapılmasına karar verdi.

Zarrab’ın avukatları daha önceki duruşmalarda iPhone’un şifresininöğrenilmesi sırasında FBI ile savcılığın müvekkillerine oyun oynadığını ve bu sebepten telefon içinde bulunan bilgilerin delil olamayacağını savunuyor.

Savcılık ise telefon ve içindeki bilgiler için arama kararı çıkardıklarını, şifreyi bilmemeleri halinde bile bu telefonu açmalarının sadece biraz zaman alacağını öne sürüyor.

22 Kasım’daki davanın ardından Hakim Berman kararını açıklayacak.

Reza Zarrab Miami’de pasaport kontrolünden geçerken özel bir odaya götürülmüş, buradaki sorgulamasının ardından da tutuklanmıştı. Zarrab sonrasında telefonunun şifresinin FBI ajanlarına değil gümrükteki görevliye verdiğini ve bunu da o an için başka çaresi olmadığını düşündüğünden yaptığını ileri sürmüştü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.