Zarrab, Amerika’nın en iyi hukukçulardan Paul Clement ile anlaştı

Zarrab, Amerika’nın en iyi hukukçulardan Paul Clement ile anlaştı

New York’ta tutuklu yargılanan iş adamı Reza Zarrab, savunma ekibine 3 yeni avukat daha ekledi.

Zarrab, Salı günü ünlü İngiliz hukuk şirketi Clifford Chance ile anlaştığını duyurmuştu. İran asıllı iş adamı, son olarak mahkemeye Washington DC merkezli Paul Clement, Edmund G. LaCour Jr ve Jeffrey M.Harris isimlerin sundu. Buna göre Zarrab, son iki haftada savunma ekibine toplam 8 avukat eklemiş oldu. Özellikle Paul Clement, ABD’deki en iyi hukukçular arasında gösteriliyor.

Zarrab’ı savunacak 3 yeni avukatın uzmanlık alanının temyiz davaları olması dikkat çekici.

CUMHURİYETÇİLERİN VAZGEÇİLMEZ İSMİ: PAUL CLEMENT

Washington’daki Bancroft PLLC hukuk firmasının ortaklarından olan Paul D. Clement şu anda ABD’nin önde gelen eğitim kurumlarından Georgetown Üniversitesi’nde hukuk dersleri veriyor.

2005’te dönemin ABD Başkanı George Bush tarafından ABD Adalet Bakan Yardımcısı (Danıştay Başkanı) olarak Clement, Mayıs 2008’de bu görevinden ayrılmıştı. İsmi açıklanmayan bazı kaynaklara göre Clement, Bush tarafından 17 Eylül 2007’de Adalet Bakanı olarak atandıktan 24 saat sonra görevini bırakmış.

Kongre’deki Cumhuriyetçiler, ‘Eşcinsel evliliklere izin verilmesi ve Obamacare’ gibi önemli yasaların Yüksek Mahkeme’den geri dönmesi için avukat olarak Paul Clement’i tutmuştu.

HUKUKUN LEBRON JAMES’İ

Paul Clement, ABD’nin en popüler sporlarından olan Amerikan Futbol Ligi’nin (NFL) de avukatlığını yaptı. Bu süreçte NFL’nin yıldız ismi Tom Brady’nin davasını temyize götürmesi ile tanınmış bir isim. Yüksek Mahkeme’de en çok dava savunan avukat olarak bilinen Clement, bazı uzmanlar tarafından ‘basketboldaki ünlü sporcu LeBron James’a benzetiliyor.

Bir diğer avukat Jeffrey M. Harris da Bancroft PLLC’nin diğer ortakları arasında yer alıyor. Harris, özellikle Yüksek Mahkeme ve temyiz davalarına bakan uzman bir avukat olarak biliniyor.

Bancroft PLLC şirketinin bir diğer avukatı Edmund G. Lacour Jr da diğer avukatlar gibi temyiz davaları ile tanınıyor. Zarrab’ın geçen hafta savunma ekibine kattığı ABD eski Adalet Bakan Yardımcısı ve Başsavcı Preet Bharara’nın üniversite arkadaşı Viet D.Dinh de Bancroft PLLC şirketinde görev yapıyor.

Zarrab, Salı günü savunma ekibine dahil ettiği Clifford Chance hukuk firması bankacılık ve finans alanındaki uzmanlığıyla öne çıkıyor.

Zarrab’ın, Hakim Richard Berman’ın kefalet kararını temyize götüreceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Clifford Chance, yıllık 2 milyar dolara yaklaşan geliriyle dünyanın en büyük 10 hukuk firmasından biri olarak gösteriliyor. 1987 yılında tarihi Coward Chance ve Clifford Turner hukuk bürolarının bir araya gelmesiyle Londra’da kurulan Clifford Chance’in bünyesinde bugün 3300 kadar avukat çalışıyor. 1999 yılında Frankfurt ve New York merkezli iki büyük hukuk firmasıyla daha birleşen Clifford Chance, 36 ülkede faaliyet gösteriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.