Zaman Gazetesi Yayın Kurulu’ndan 7 dilde basın açıklaması: Asla boyun eğmeyeceğiz

Zaman Gazetesi Yayın Kurulu’ndan 7 dilde basın açıklaması: Asla boyun eğmeyeceğiz

Zaman Yayın Kurulu, gazeteyi hedef alan polis operasyonu hakkında 7 dilde basın açıklaması yaptı.

Basın özgürlüğüne büyük bir darbe daha vurulduğu belirtilen açıklamada, “Bugün Türkiye’de demokrasi ve basın özgürlüğü adına çok acı bir gün. Başta Genel Yayın Yönetmenimiz Ekrem Dumanlı olmak üzere meslektaşlarımız temelsiz suçlamalarla gözaltına alındı.” denildi.

“Tek suçumuz, büyük yolsuzluk vakalarının ve otoriter eğilimlerin üzerine gitmek… Medya grubumuzdan ve diğer yayın kuruluşlarından arkadaşlarımıza bugün yapılan saldırı, yayınlarımızın doğruluğunu teyid etmektedir.” ifadesine yer verilen açıklamada, “Asla korkuya esir olmayacağız ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz.” vurgusu yapıldı.

Gazetenin 7 dilde yaptığı açıklamalar şöyle:

Özgür medya susturulamaz!

Bugün Türkiye’de demokrasi ve basın özgürlüğü adına çok acı bir gün. Başta Genel Yayın Yönetmenimiz Ekrem Dumanlı olmak üzere meslektaşlarımız temelsiz suçlamalarla gözaltına alındı.

Ülkemizde basın özgürlüğü son dönemde ne yazık ki sert bir düşüş yaşıyor. Dünyanın önde gelen gözlemci kuruluşlarından Freedom House da bunu tespit ederek kısa süre önce Türkiye’yi ‘özgür olmayan’ ülkeler kategorisine indirdi. Bugünkü toplu gözaltılar da geriye doğru atılmış bir başka büyük adım.

Medya grubumuz 1980’lerden bu yana Türkiye’nin özgürleşmesi, ileri demokrasiler ve Avrupa Birliği ile entegrasyonu, yurtta ve dünyada barış adına güçlü bir ses olmuştu. Özellikle hükümet marifetiyle gazetecilere ve basın kuruluşlarına yıldırma ve yasal tacizlerin yaygın hale geldiği son birkaç yıldır, her ne pahasına olursa olsun cesaret ve ısrarla görevimizi yapmayı sürdürdük. Tek suçumuz, büyük yolsuzluk vakalarının ve otoriter eğilimlerin üzerine gitmek. Zaman’ın da aralarında olduğu özgür basına yönelik baskı akreditasyon denilen medya yasaklarından, gazetecileri yıldırmaya hatta sınır dışı etmeye, şirketleri de bu yayın organlarına reklam vermemeleri için korkutmaya kadar uzanmakta ve maalesef bu baskı gittikçe artış göstermektedir. Medya grubumuzdan ve diğer yayın kuruluşlarından arkadaşlarımıza bugün yapılan saldırı, yayınlarımızın doğruluğunu teyid etmektedir.

Değerli okurlarımız, Türkiye halkı ve tüm dünya emin olsun ki; asla korkuya esir olmayacağız ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. Bu karanlık dönemin birgün geride kalacağına ve Türkiye’nin, basını tamamen özgür, ileri bir demokrasi olacağına inancımız tamdır.

Zaman Gazetesi Yayın Kurulu

İşte diğer dillerde yapılan o açıklamala

 

FREE MEDİA CANNOT BE SİLENCED

PRESSEERKLÄRUNG

COMMUNİQUÉ DE PRESSE

COMUNİCADO DE PRENSA

بيان إعلامي من صحيفة زمان التركية اليومية

公开声明

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.