Zaman Amerika’nın gündeme getirdiği Türkevi skandalı TBMM’ye taşındı

Zaman Amerika’nın gündeme getirdiği Türkevi skandalı TBMM’ye taşındı

Zaman Amerika’nın “Türkevi inşaatı yılan hikayesi oldu: Yılda 5 milyon dolar çöpe gidiyor” başlıklı haberle ortaya çıkardığı skandal, TBMM gündemine taşındı.

CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, New York’taki Türkevi binasının akıbetiyle ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun cevaplaması için bir soru önergesi verdi. Önergede Çavuşoğlu’na “Türkevi inşaatı projesi bugüne kadar neden başlamadı?  Türkevi binasının yapımı için bir şirkete ihale verilmiş midir?” sorularını yöneltti.

Önergede ayrıca, “Türkevi projesine ilişkin sürmekte olan belirsizlik, hem projenin sebep olduğu maliyetleri artırmakta, hem Türkiye’nin ABD’deki itibarını olumsuz etkilemektedir.” ifadelerine yer verdi.

Faruk Loğoğlu’nun TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Çavuşoğlu’na yönelttiği sorular şunlar:

  1. 2012 yılında başlaması planlanan New York’taki yeni Türkevi inşaatı projesi bugüne kadar neden başlamamıştır?
  2. New York’taki Türkevi binasının yapımı için bir şirkete ihale verilmiş midir? Bu ihale hala geçerli midir? İptal edildiyse hangi gerekçeyle iptal edilmişir?
  3. Yeni Türkevi binası inşaatının yapımını hangi şirket üstlenmiştir?
  4. Söz konusu projenin aradan geçen 2.5 yılda başlamamış olmasının Türkiye’nin BM Örgütü’nün tam karşısında olması nedeniyle BM’deki itibarını olumsuz etkilediği düşünülmekte midir?
  5. Yeni Türkevi binasının ne zaman faaliyete geçeceği öngörülmektedir?

Zaman Amerika, hafta sonunda yayınladığı haberde, 2013 yılı başında yıkılacağı söylenerek boşaltılan Türkevi binasında inşaatın hala başlamadığını ve bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’nin yılda 5 milyon dolar zarara uğratıldığını ortaya koymuştu.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.