Yüksek Mahkeme yargıcı hayatını kaybetti

Yüksek Mahkeme yargıcı hayatını kaybetti

ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Antonin Scalia yaşamını yitirdi.

Yüksek Mahkeme’nin 9 üyesinden birisi olan 79 yaşındaki Antonin Scalia öldü. Yargıç Scalia’nın ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Ancak Teksas Valisi Greg Abbott, Scalia’nın öldüğünü yazılı açıklama ile duyurdu.

Scalia’nın ölüm nedeni konusunda Teksas yerel medyası doğal nedenlerden olduğunu yazdı. Yerel basında, Saclia’nın av için hafta sonu Teksas’a geldiği ve burada uykusunda öldüğü belirtildi.

ABD eski başkanlarından Ronald Reagan’ın 1986 yılında Yüksek Mahkeme’ye atadığı Yargıç Scalia, muhafazakar duruşu ile tanınıyordu.   

OBAMA, YERİNE ATAMA YAPABİLECEK Mİ?

Başkan Barack Obama’nın görev süresi bu yılın sonunda doluyor. Yüksek Mahkeme’ye başkanın aday gösterdiği bir isim, Senato’nun onayı ile kabul edilmesi durumunda atama yapılmış oluyor.

Obama’nın Scalia’nın yerine göstereceği aday konusunda özellikle seçim yılı olması nedeniyle Cumhuriyetçi Parti’den şiddetli eleştirilerin geleceği tahmin ediliyor.

Yüksek Mahkeme’de muhafazakar yargıçlar ile liberal kanat arasında 5 karşın 4 üstünlük sözkonusuydu. Scalia’nın ölümü ile iki kanat arasında denge sağlanmış durumda. Obama’nın Yüksek Mahkeme için aday göstereceği isminde liberal olması bekleniyor.  

McCONNELL: 2017 BEKLENMELİ

Senato Çoğunluk Lideri olan Cumhuriyetçi Partili Mitch McConnell, Yüksek Mahkeme’ye yeni yargıç atanması için başkanlık seçiminin beklenmesi gerektiğini söyledi.

McConnell yaptığı açıklamada, “ABD halkının yeni Yüksek Mahkeme yargıcının seçiminde sesi olmalı. Yüksek Mahkeme’deki boşluk yeni başkan seçilene kadar doldurulmamalı” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.