Yamanlar, matematikte dünya şampiyonu

Yamanlar, matematikte dünya şampiyonu

Yamanlar Koleji öğrencisi Mehmet Sönmez, Arjantin’de yapılan Dünya Matematik Olimpiyatı’nda altın madalya kazandı.
Uluslararası bilim olimpiyatlarında kazandığı madalyalarla adından söz ettiren İzmir Özel Yamanlar Koleji yeni bir başarıya imza attı.Yamanlar öğrencisi Mehmet Sönmez, 53. Dünya Matematik Olimpiyatı’nda altın madalya kazandı. Arjantin’in Mar Del Plata şehrinde 7-16 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleşen olimpiyatlara 105 ülke katıldı. Son derece heyecanlı ve çekişmeli geçen olimpiyatlarda ipi göğüsleyen ülke Türkiye oldu. Ülkemizin tek altın madalyasını elde eden Mehmet Sönmez duygularını, “Bayrağımızı göndere çektirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Dünyanın birçok üniversitesinden teklifler aldım. Matematikte dünyanın en önemli bilim adamlarından biri olmak istiyorum.” sözleriyle dile getirdi. Öğrencilerinin dünya bilim olimpiyatlarında altın madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu belirten Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, “Okulumuz bugüne kadar uluslararası bilim olimpiyatlarında 163 madalya ile ülkemize en çok madalya kazandıran okuldur. Gelecek hafta yapılacak Dünya Fizik ve Kimya Olimpiyatları’nda da öğrencilerimizden madalya bekliyoruz. Türkiye için dünyayla yarışıyoruz.” diye konuştu.

TÜRK OKULLARI MADALYALARI TOPLADI

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından belirlenen Türkiye Matematik Millî Takımı’nda yer alan diğer öğrenciler de dereceye girerek madalyaları topladı. Olimpiyatta ikinciliği ve üçüncülüğü kazan Erzurum Özel Aziziye Fen Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Demirci ve Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi öğrencilerinden Ufuk Kanat, gümüş madalya aldı. Öğrencilerinin başarısıyla iftihar ettiklerini belirten Özel Aziziye Fen Lisesi Müdürü Kemal Küçükkaya ve Özel Samanyolu Fen Lisesi Olimpiyat Koordinatörü Zafer Şimşek, diğer olimpiyatlar için de düzenli olarak çalıştıklarını söyledi. Ayrıca İstanbul Lisesi’nden Efe Akengin gümüş, İzmir Fen Lisesi’nden Berfin Şimşek ve Özel Aziziye Fen Lisesi’nden Mehmet Akif Yıldız ise bronz madalya kazandı.

BİYOLOJİ OLİMPİYATINDA DA MADALYA

Öte yandan diğer bir olimpiyat da Singapur’da yapıldı. 62 ülkenin katılımıyla 6-14 Temmuz 2012 arasında düzenlenen 23. Dünya Biyoloji Olimpiyatı’nda yine Özel Yamanlar Koleji öğrencilerinden Büşra Nur Delikkaya gümüş madalya kazandı. İzmir Özel YamanlarFen Lisesi öğrencisi Akile Ebrar Mirat ve Kahramanmaraş Özel Kahramankent Fen Lisesi öğrencisi Duran Kaya da bronz madalyaya layık görüldü.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.