Watertown çatışmasının ortasında kalan Türk, Zaman Amerika’ya konuştu: Bir an öleceğimi düşündüm

Watertown çatışmasının ortasında kalan Türk, Zaman Amerika’ya konuştu: Bir an öleceğimi düşündüm

Boston’un Watertown kasabasında polislerin, zanlıya ulaşmak için yaptığı operasyonun ortasında kalan Türk öğrenci Feyza Burak, “Bir an öleceğimi düşündüm” dedi.

 

IMG 3928Dün gece bir kafede ders çalışmakta olan Feyza Burak, arkadaşlarından MIT kampüsünde bir polisin öldürüldüğü haberini alınca hemen evine gitmek üzere bulunduğu mekandan ayrıldı. Arabasıyla birkaç sokak ilerledikten sonra ortamın çok gergin olduğunu farkeden Türk öğrenci, geceyi Watertown kasabasında yaşayan ağabeyinin yanında geçirmeye karar verdi.

Evin bulunduğu sokağa girdiği esnada birden kendisini operasyonun içinde bulan Feyza Burak, yaklaşık yarım saat arabanın içinde mahsur kaldı. Bir anda ağır makineli silahlar taşıyan çok sayıda asker ve polis gördüğünü aktaran Feyza Burak, yaşadıklarını Zaman Amerika’ya şöyle anlattı: “Askerlerin yanı sıra, büyük, zırhlı araçlar da vardı. Arabamı park edip, ağabeyimin evine gitmek istedim. Ama arabanın dışına çıkmam mümkün olmadı çünkü dışarısı asker ve polis kaynıyordu. Operasyon bittikten sonra güvenlik şeridi çeken polisler benim dışarıda olmamam gerektiğini söyledi. Ben de uzun süredir eve girmeye çalıştığımı ama korktuğum için gidemedigimi söyledim. Arabada beklerken her an ölebileceğimi düşündüm.”.

 

IMG 9398Boston Üniversitesi Antoropoloji bölümünde doktora öğrencisi olan Feyza Burak, hayatında ilk kez bu kadar korktuğunu ifade ederek, yaşadığı şoku atlatmaya çalıştığını belirtti. Gece yarısı polislerin kasabadaki evleri aradığını da aktaran Türk öğrenci “Sabaha kadar uyuyamadık. Çünkü polisler etrafımızdaki pek çok eve çatkapı giriyorlardı. Ağır makinali silahlarla evleri didik didik aradılar. Hayatımın en korkunç gecesini yaşadım. Umarım bir an önce hayat normale döner.” diye konuştu. Bu arada, evleri aranan kasaba sakinleri arasında çok sayıda Türk’ün de bulunduğu ifade edildi.


IMG 7380Watertown’da dün geceden beri operasyonlarına devam eden polis, zanlılardan Tamarlan Tsarnaev’i (29) ölü ele geçirdi. Polis diğer zanlı Djohar Tsarnaev için arama çalışmalarına devam ediyor.

IMG 7878

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.