[VİDEO] Obama haftalık konuşmasını Suriye’ye ayırdı

[VİDEO] Obama haftalık konuşmasını Suriye’ye ayırdı

 

Suriye’ye askeri müdahale tasarısını Kongre’ye gönderen Başkan Barack Obama, bir yandan da çoğunluk itibariyle askeri müdahaleye karşı olan Amerikan halkını iknaya çalışıyor. ‘Haftalık Ulusa Sesleniş’ konuşmasını bu konuya ayıran Obama, Suriye’deki kimyasal silah saldırısını ‘21. yüzyılın en kötüsü’ olarak tanımladı. Obama, “Biz Amerika Birleşik Devletleriyiz. Suriye’deki gibi manzaralar karşısında gözlerimizi kapatamayız.” dedi.

Suriye’de yaklaşık 3 hafta önce yapılan saldırıda yüzlece çocuk dahil binden fazla insanın hayatını kaybettiğini dile getiren Obama, ABD’nin dünyaya Suriye rejiminin saldırının sorumlu olduğunu gösterecek gerçekçi kanıtlar sunduğunu ifade etti.

Saldırının sadece insanlığa değil aynı zamanda ABD’nin ulusal güvenliğine yapıldığını vurgulayan Obama, “Bu yüzden geçtiğimiz haftasonu Başkomutan olarak ABD’nin Suriye rejimine karşı askeri müdahale yapması gerektiği kararına vardım. Bu kolayca aldığım bir karar değildi. Askeri güçlerin kullanılması kararı ülke olarak alacağımız en ciddi karardır.” şeklinde konuştu.

ABD’nin dünyanın en eski anayasal demokrasiye sahip ülke olduğunu hatırlatan Obama, “Biliyorum ki birlikte hareket edersek ülkemiz daha da güçlenir ve atacağımız adımlar daha etkili olur. Bu yüzden Kongre üyelerinden bu konuyu görüşmelerini ve askeri güçlerin kullanılmasına yetki verilmesi adına oylama yapmalarını istedim.” dedi.

Askeri müdahalenin kapsam ve süreç olarak sınırlı tutulacağını bir kez daha hatırlatan Obama, “Ucu açık bir müdahaleden bahsetmiyoruz. Bu Irak ve Afganistan gibi olmayacak. Amerikalı askerler karaya çıkmayacak.” ifadelerini kullandı.

 

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/uCrCujWIgUY” frameborder=”0″ allowfullscreen]

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.