Vali’den ilginç fırtına uyarısı: Sakın aptalca fikirlerinize uymayın

Vali’den ilginç fırtına uyarısı: Sakın aptalca fikirlerinize uymayın

Atlantik okyanusu üzerinde güneyden kuzeye doğru ilerleyen ve ABD’nin doğu kıyılarını etkisi altına almaya başalayan Arthur isimli tropikal fırtına için North Carolina Valisi’nden ilginç bir uyarı geldi. Vali Pat McCrory, fırtına esnasında okyanusta yüzmeyi ya da sörf yapmayı planlayanlara, ‘‘Sakın aptalca fikirlerinize uymayın.’’ çağrısında bulundu.

Vali McCrory, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü ve haftasonu tatili için North Carolina kıyı bölgelerine gitmeyi palanlayanları uyardı. Vali, tatilcilere mangal ve sahil keyfinden önce güvenliklerini düşünmelerini tavsiye etti. Eyalette, Atlantik okyanusu kıyısında olan 25 ilçede olaganüstü hal ilan edildi. Ancak şu ana kadar herhangi bir belde için tahliye emri verilmedi.

North Carolina eyaletini etkisi altına alan ve yarın ABD’nin Kuzey Doğu eyaletlerinde görülecek olan Arthur’un şiddetinin 2. kategori seviyeye çıktığı ifade edildi. Ulusal Kasırga Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre Arthur’un aşırı yağış ve sert rüzgarlarla etkili olacağı bildirdi. Ulusal Kasırga Merkezi ayrıca su baskını olma tehlikesi olan yerlerde yaşayanları da uyardı.

Arthur’un North Carolina eyaletini cuma günü erken saatlerinden itibaren terk ederek kuzeye doğru yol alması öngörülüyor. Yarın akşam saatlerinde New Jersey ve New York bölgelerini vurması beklenen Arthur’un saatteki hızının 80-85 mile düşeceği öngörülüyor.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ YAPILACAK

ABD’de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamalarının en ünlüsü olan ‘Macy’s havai fişiek gösterilerinin Arthur nedeniyle iptal edilmeyeceği bildirildi. Arthur’un New York’ta fazla etkili olmayacağı ifade edilirken eyalette cuma sabahına kadar yağış ve şiddetli rüzgar bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri tropikal kasırganın merkezinin New York’a oldukça uzak okyanus üzerinden geçeceğinin beklendiğini kaydetti.

Bu yıl 38. si düzenlenecek olan ‘Macy’s 4 Temmuz Havai fişek’ gösterisi New York şehrinin Manhattan adası ile Brooklyn-Queens arasında akan Doğu nehri üzerinde yapılacak. 25 dakika süren gösteri de binlerce havai fişek atılıyor. Gösteri son beş yıldır Hudson nehri üzerinde yapılıyordu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.