Uzmanlardan Maymun Çiçeği  virüsü uyarısı: Test yaptırmayı ihmal etmeyin

Uzmanlardan Maymun Çiçeği virüsü uyarısı: Test yaptırmayı ihmal etmeyin

Maymun Çiçeği virüsü, COVID-19 kadar geniş ve hızlı yayılmasa da tıp uzmanları, yeni bir salgından kaçınmanın tek yolunun sağlık yetkililerinin ve halkın erken müdahalesi olduğunu vurguluyor. Temel adımlar, test yaptırmak, aşılanmak ve halk sağlığı kampanyaları aracılığıyla bilgi paylaşmaktır.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, dünya çapında 44 ülkede 4 bin’den fazla maymun çiçeği vakası tespit edildi; bunlardan en çok etkilenenler ABD’nin 25 eyaletinde 200’ü Kaliforniya, New York, Florida ve Illinois olarak açıkladı. CDC’ye göre ülkede maymun çiçeğinden kimse ölmedi, ancak Afrika’da 73 kişi hayatını kaybetti.

Virüsün en tanınabilir semptomu, yüzde, ağız içinde, uzantılarda ve genital bölgede görünen sivilce veya kabarcık gibi görünebilen bir döküntüdür. Diğer semptomlar ateş, baş ağrısı, kas ağrıları ve sırt ağrıları ve şişmiş lenf düğümlerini içerir.

Ethnic Media Service’i tarafından düzenlenen online etkinlikte konuşan Vanderbilt Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Tıp Profesörü Dr. William Schaffner bir medya brifinginde “Vakaların %98’i erkeklerde meydana geldi ve bu çarpıcı bir epidemiyolojik özellik” dedi.

Virüs başlangıçta Avrupa’daki, özellikle Kanarya Adaları, Berlin ve Fransa’daki gey onur etkinliklerinde gey ve biseksüel erkekler arasında yayıldı. “Şu anda, mevcut cinsel uygulamaları konusunda çok dikkatli olması, isimsiz cinsel ilişkiden kaçınması ve kişisel olarak temiz olması, lezyonları olup olmadığını görmek için kendilerini ve partnerlerini incelemesi gereken (ki) belirli bir grup insanla sınırlı olan viral bir enfeksiyondur. “dedi Schaffner.

TEN TENE TEMAS EDİLEREK YAYILIYOR

Shaffner, “Bu, yakın kişisel temas, genellikle insanlar arasında ten tene temas yoluyla yayılan bir virüstür” dedi. “İnsanlar bir metre yakınlıktaysa, genellikle uzun bir süre boyunca veya kontamine havlular ve belki yatak takımları veya seks oyuncakları yoluyla damlacık yoluyla yayılabilir… Kuluçka süresi iki hafta kadar sürebilir.”

Yale Küresel Sağlık Enstitüsü’nde Epidemiyoloji Doçenti ve Küresel Sağlık Örgütü Eş-Direktörü Dr. Gregg Gonsalves, “maymun çiçeği bir eşcinsel hastalığı değildir” diye vurguladı. Sağlık Adalet Ortaklığı.

Maymun çiçeği ile ilgili yeni CDC kılavuzu, semptomlar, aşılar, önleme, temas takibi ve sağlık hizmeti sağlayıcıları ve genel halk için kaynaklar hakkında önemli bilgiler içerir.

“ABD bağlamında şu anda halk sağlığı kurumlarımızdan sorumlu olan kişilerin çoğu eski HIV doktorları… bu nedenle, 40 yıl önce gördüğümüzün aksine, LGBT ve HIV topluluğu ile federal ve eyalet hükümetleri arasında süregelen bir iletişim var. Gonsalvez, “en başında AIDS ile.

VAHŞİ HAYVANLARDAN BULAŞIYOR 

Biyoloji Profesörü ve Küresel Sağlık Baş Virologu Ben Neuman, maymun çiçeğinin, fare çiçeği, deve çiçeği, inek çiçeği ve çiçek hastalığını da içeren daha büyük ortopoks virüsleri ailesinin bir üyesi olduğunu açıkladı. Texas A&M’deki Araştırma Kompleksi.

İlk olarak Nijerya, Batı Afrika’daki primat türlerinde tanımlandı; Orta Afrika’da tespit edilen ve daha şiddetli olan ikinci bir ana suşla karşılaştırıldığında daha hafif enfeksiyonlar üreten bir suş. Neuman, “Virüs iki tür vahşi hayvanla ilişkilendirildi: Kongo ip sincabı ve Gambiya devi keseli sıçan”. “Kemirgenlerden gelen diğer virüslerde olduğu gibi, özellikle yağışlı bir yıl olduğunda artış görme eğilimindesiniz.”

Neuman, bulaşma özellikleri göz önüne alındığında, maymun çiçeğinin “kalabalık bir dans kulübünde veya bir konserde veya birçok insanın bir arada olduğu ve iyi vakit geçirdikleri herhangi bir yerde kolayca yayılabileceği konusunda uyardı… Korkutucu bir şey değil, değil mi? ama kontrolden çıkabilir.”

Yakın fiziksel temasın olduğu diğer yerler ise evsiz barınakları, mülteci kampları, spor salonları ve sağlık kulüpleridir.

Neuman, bu virüsün dünyanın geri kalanına yayılmasını engelleyen tek şeyin “bölgenin göreli coğrafi ve ekonomik izolasyonu” olduğunu savundu. gelecek.”

Virüs, testlere erişimin daha az olduğu yerlerde ve neredeyse kesinlikle eksik rapor edilen sayıları gerçekten doğrulayabilen daha az hastanenin olduğu yerlerde büyüyor. Uzmanların tavsiyesi, COVID teşhisi için kullanılana benzer bir test olan bir PCR aracılığıyla test yaptırmaktır.