Üsküdar Üniversitesi Birleşmiş Milletler’de

Üsküdar Üniversitesi Birleşmiş Milletler’de

ABD’de 19-21 Nisan’da gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Uyuşturucu Politikaları Özel Oturumu’nun (UNGASS) hazırlık toplantıları New York’ta düzenlenecek.

Toplantılara ABD’deki önemli üniversitelerle beraber  Türkiye’den Üsküdar Üniversitesi de katılacak. Üsküdar Üniversitesi adına katılacak olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy’un toplantıda bir konuşma yapması bekleniyor.

Dünyanın uyuşturucu sorunu ile yürürlükte olan başlıca üç sözleşmenin masaya yatırılacağı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Uyuşturucu Politikaları Özel Oturumu (UNGASS) 19 – 21 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşecek. Bu özel oturuma hazırlık niteliği taşıyan ön toplantılar ise New York’ta başlıyor.

UNGASS toplantısı için hazırlık niteliği taşıyan ön toplantılar için 10 Şubat 2016 tarihinde New York’ta düzenlenecek ilk istişare çalışmasına  dünyanın farklı ülkelerinden 250 paydaş katılacak. Toplantıda akademik camiadan ünlü Amerikan Üniversiteleri Johns Hopkins, Berkeley, Syracuse, Cornell ve Yale dışında Türkiye’den Üsküdar Üniversitesi yer almaya hak kazandı.

Dışişleri Bakanlığı aday gösterdi

Prof. Dr. Atasoy, 2 Nisan 2016’da New York’ta Ekonomik ve Sosyal Konsey’de gerçekleşecek Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) üyelik seçimine Dışişleri Bakanlığı tarafından aday gösterilmişti. Bu nedenle Prof. Dr. Atasoy’un her iki toplantıya katılımı, bakanlık tarafından yürütülen seçim kampanyası açısından büyük önem taşıyor.

Prof. Dr. Sevil Atasoy, 2005 – 2010 yılları arasında Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nun üye ve başkanlığını üstlenmişti. Almanya, ABD ve Portekiz hükümetlerinin de birer aday gösterdiği seçimi kazandığı takdirde Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, 2017 – 2022 yılları arasında görev yapacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.