Ünlü televizyoncu yaptığı bağış nedeniyle özür diledi

Ünlü televizyoncu yaptığı bağış nedeniyle özür diledi

ABC News televizyon kanalının anahaber sunucusu George Stephanopoulos, Clinton Vakfı’na geçtiğimiz birkaç yıl içinde toplam 50 bin dolar bağış yaptığının ortaya çıkmasından sonra özür diledi.

Stephanopoulos’un eski başkanlardan Bill Clinton tarafından kurulan ve ailesi tarafından işletilen Clinton Vakfı’na yaptığı bağışlar bir medya blogu tarafından çıkarıldı. Vakıf veya Stephanopoulos, bağış ile ilgili bugüne kadar hiçbir açıklamada bulunmamıştı.

Ünlü ana haber sunucusun, Clinton ailesinin vakfına 2013 ve 2014 yıllarında iki defa 25 bin dolarlık bağışta bulunduğu kaydedildi. Olayın patlak vermesi üzerine bir açıklama yapan Stepanopoulos, bağışları kamuoyu ve çalıştığı kurum ile paylaşmadığı için özür diledi.

Stepanopoulos, “Vakfa bağış yapmanın nedeni faaliyet göstermiş oldukları konuların benim için önemli olmalarıydı. Dünya genelinde AIDS’in önlenmesi, ormanların korunması gibi…Ve bunun benim şahsi ilgi alanım olduğu içinde kimse ile paylaşma ihtiyacı hissetmedim” dedi.

Bağış yapma gerekçesini aktardıktan sonra Stepanopoulos, “Bu konuda anlaşılan bir adım atıp Vakıf ile ilgili haberleri sunduğumda benimde bağışta bulunduğumu söylemem gerekiyordu. Bunun için de özür dilerim’’ dedi.

Stephanopoulos, ABC televizyonunda hem ana haber sunucusu hem de politika direktörlüğünün yanı sıra sabahları yayınlanan  “Good Morning America” programının da sunucuları arasında. Ayrıca Stephanopoulos, pazar sabahları yayınlanan “This Week” adlı haber programının da sunuculuğunu yapıyor.

Stephanopoulos, 1992 yılında Bill Clinton’ın başkanlık seçimlerinde kampanyasının iletişim direktörü olarak da görev yapmıştı. Ünlü haber sunucusu, Clinton’ın başkan seçilmesinden sonra da politika ve strateji danışmanlığı görevine getirilmişti.

Stephanopoulos’un özür açıklamasından sonra çalıştığı kurum da ünlü sunucunun yanında olduğunu açıkladı.

‘‘On Media’’ isimli internet sitesindeki bağış haberinin ardından ABC,  “Özürünü kabul ettik. Bu hataydı ancak dürüstçe dile getirildi’’ denildi.

Siyasi etik konusunda uzman Sunlight Vakfı’ndan Bill Allison da yaptığı açıklamada, olay ile ilgili soruşturma yaptıklarını dile getirdi. Yaptıkları soruşturmada bağış ile ABC kurumu veya haberler arasında bir bağlantı olabilecek delil tespit edemediklerini belirten Allison, ‘‘Bağış nedeniyle haber politikalarında veya yayın ilkelerinde herhangi bir sapmanın olduğuna dair hiçbir delile, ize rastlamadık’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.